Even the best fall down sometimes, even the stars refuse to shine

Regn på min lediga dag! Det är grått och blåser och jag har verkligen ingen lust till något alls. Skulle vara skönt med en promenad men tror jag väntar till senare och ger det dåliga vädret en chans att blåsa bort.

dancing on my own

Jag tycker inte att det är helt okay att vara bakis två dar i rad. Det är verkligen inte skönt.

en midsommarnattsdröm

Det blev aldrig någon midsommar krans igår, för parken var helt tom på blommor och det fanns inte ens en sketen liten lupin kvar. Det var en besvikelse och kanske därför det inte riktigt kändes som midsommar igår?

Det blev i alla fall en trevlig afton på vintervägen. Med rödtjut, kubb och scharader som bidrog till vädligt mycket skratt. I slutet av kvällen var vi nog alla ganska glada i hågen. Dock mår man som man förtjänar idag och det är dagar som de här som jag kommer på varför jag knappt dricker längre. Men det får väl vara värt det den här gången. Tur det bara är midsommar en gång om året!

panic!

Imorgon är det midsommar och jag har just drabbats av den värsta sortens panik. Vad ska jag ha på mig? Jag hade räknad med att sitta ute i skogen bland mygg och snyta hjärnan ur mig pga allergi. Men nu ska jag istället tillbringa kvällen på Vintervägen och då vill man väl ialla fall se någolunda representabel ut. Jag skulle så gärna vilja ha en maxi-klänning, men jag skulle bara se ut som en rultig hobbit i ett tält, så nej.

Vem syr ihop en midsommarklänning åt mig och vem binder min krans? För hur ska jag hinna det om jag ska jobba till fyra först?

du är min hjälte för att du vågar vara rak, du är min hjälte för att du är precis så svag som jag



Snickrar ihop ett par jeans-shorts. Jeans från H&M för 100 silvermynt. Nitar från Panduro. Ska bli spännande att se om jag lyckas med det här eller inte.

unexpected

Alarmet ljuder högt, likt en siren vid 05.55. Jag hasar mig upp ur sängen och letar upp några klädtrasor att skyla min nakna kropp med. Går in på badrummet för att gör ett tappert försök till uppfräshning. Sminkar över mitt rödmosiga ansikte. Sömnbrist, tårar och allergier gör inte undervärk för utseendet direkt, det får en snarare att se ut som man har varit med om sju svåra år. Sätter mig sedan till bords för att inta frukosten, bläddrar igenom sommarschemat och sedan kalendern för att upptäcka att jag inte alls ska jobba idag! Hur kan det komma sig att jag tagit så fel? Det har liksom gått som ett mantra- "jag jobbar torsdag,fredag,lördag,söndag och måndag". Kanske för att det känns som jag tillbringat all min vakna tid på Scandic de senaste veckorna. Istället för att bli glad för att jag kan gå och lägga mig igen så blir jag besviken för att jag har gått miste om en dags jobb. Jag kunde ju lika gärna ha dragit till jobbet när jag ändå var vaken och inställd på det.

.

Idag har varit en riktigt kaosartad dag. Min hjärna har tänkt 700 tankar på samma gång och mitt hjärta har gjort så ont att jag velat slita det ut kroppen. På samma gång har jag känt mig så himla tom. Men nu har det lugnat ner sig lite. Hoppas allt känns bättre imorgon. Om det bara känns lite bättre skulle det vara underbart.

give me some ink

Kul att det första man ser när man kommer in på blogg.se är bakom bläcket. Som om jag inte redan var sugen på lite bläck innan. Mindre tjock och mer rik, sen så!

du har viljan att bli större, här är du redan stor

Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig
jag kan inte skilja på om jag vill va med dig
jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig
jag kan inte skilja på om jag vill skada dig
men du om nån borde förstå
att man inte gör såhär mot mig

Jag kan inte skilja på - Melissa Horn


upside down

För några timmarsedan hade jag ett litet hum om hur min närmsta framtid skulle se ut och jag var inte det minsta rädd för hösten. Men nu är jag precis lika vilsen som jag var när jag flyttade hem i april. Tårarna rinner och jag kan inte få dem att sluta.

sunburned

Myggbett och tomatröd-bränna, svensk sommar när den är som bäst. Men jag ska inte klaga på att mina kinder är lite varma och att huden stramar, dels för att det faktiskt inte gör det men mest för att jag kanske inte får så mycket mer färg än såhär i sommar. Jobb och nyckfullt väder kan ju faktiskt bidra till att jag blir blekast även sommaren'10.

Imorgon ska jag smörja mig(!), leta upp en av alla de böcker jag börjat att läsa i och sitta och gotta mig i solen hela dagen. För sen är det midsommar och jag jobbar torsdag-måndag. Hej och hå!

a strawberry dream


Vädergudarna verkar göra mig till viljes idag med närmre 25 grader i skuggan och en stor varm sol, dock ser det ut att blåsa lite. Nu ska jag avsnjuta min goda frukost bestående av kesella,jordgubbar och nötter och ett kokt ägg. Ägget får såklart inte vara med i den röran. Sen är det dags att slutföra mission impossible- att väcka mina yngsta systrar ur deras dvala, har redan försökt 2 gånger.

lät du henne komma närmre? var hon vackrare än mig? ja, det finns dagar då jag tänker mer på henne än på dig.

Det känns att jag har jobbat 6 dar i streck och var och varannan dag senaste två veckorna (men det blir fina pengar). Idag och i två dagar till är jag fri och det firade jag med att campa i husvagnen på gården med min fina prins. Det var riktigt mysigt. Han är så underbar.

Jag har beställt strålande solsken och många plusgrader tills imorgon och onsdag, jag vill bli brun! Men svenskt sommarväder är väl inget man kan lita på vad jag har fått erfara. Tur att det finns nödlösningar som bus-kräm. Sjukt bra uppfinning!

once we were heroes but everything has changed since then, now they recognize you too

Trött och sliten med världens pms. Orkar knappt med mig själv, ännu mindre någon annan. Jag har sån lust att bara lägga benen på ryggen och fly härifrån. Långt bort från allt och alla.

running up that hill

Sprungit runt på jobbet som en annan dåre i 6 timmar, shoppingtur på stan à 3 timmar och 9km powerwalk/joggingtur på drygt 65min. Gissa vem som kommer somna som en klubbad säl om inte alltför länge? Blir en snabbröjning av mitt rum och sen en god bok i väntan på John Blund, imorrn är det back to work!

the science of selling yourself short


Godis för tuttar och öron. Har varit i behov av nya piercingsmycken ett bra tag nu, men nu kommer lönen så nu ska det banne mig bli lite shopping på puss.se!

all that im after is a life full of laughter and after the life we've been trough i know there's no life after you

Min enda lediga dag på hela veckan och den har bara varit skit. Vaknade med huvudvärk och har fått dras med det hela dagen. Planer hade gjorts men som vanligt så blev det inget av det. Hatar sånt. Ska aldrig mer ha förväntingar på någonting för jag är så trött på att bli besviken jämt och ständigt. Jag vill också få känna att jag är viktig och behövs ibland.

Living in a rhythm where the minutes working overtime

Trotsade regnet som hängde i luften och gav mig ut på en dryg timmes promenad. Hälsade på hästarna, luktade på syrénerna och vejade för knotten. Tre ynka små regndroppar träffade min nästipp, men jag blev bra blöt och klibbig ändå. Nu ska jag rensa i min garderob, lillasyster(rar?) blir glad för lite "nytt" och jag får plats för nya klädtrasor. win win!

no more candy


Nu säger jag tack och hej till sånna här sliskiga onyttigheter. Jag har bestämt mig för att ha godislöfte,tyvärr inte ett sånt som när man var liten och fick pengar för att man lät bli att äta. Om någon nu inte vill sponsra mig förstås? Minst en månad ska jag klara i alla fall (det är rätt mycket om man heter godisråtta i andranamn). Hårt straff om jag fuskar.

i.need.sleep

Farligt trött. Slängde mig på sängen förut, tittade på Cougar Town och sockerchockade min kropp med lösgodis. Somnade som en stock och har inte lyckats öppna ögonen på två timmar. Helt galet vad trött jag är jämt och ständigt!

i look at you through the glass, don't know how much time has passed. all i know is that it feels like forever

Slut som artist. Himlen är grå och tråkig, precis som mig och mitt humör. Vill bara ligga inne under mitt täcke och se på serier hela dagen.

studenten!


Höga klackar, vita mössor, ballonger, rosor, tårar, kramar och champange. Idag tog min lillasyster studenten. Hon gick ut med 18 välförtjänta MVGn och jag är extra stolt storasyster idag. Fy fan vad hon är bra!


i've got a dark alley and a bad idea that says you should shut your mouth

Jobbat, stressat, langat, provat, shoppat, vaxat, mupplat, fixat. Det har varit full fart hela dagen, letat present åt lillasyster och kläder till mig själv. Dock hittade jag inget att ha på mig imorgon så jag kommer gå naken på studenten!

Det har varit en slitsam dag, så nu tror jag bestämt att jag ska sluta de blå. Känner jag min mor rätt så kommer jag inte att få sova ut imorgon så det är väl dags att ladda kameran och mina egna batterier. Natti natti!

congratulations


Värt att umärksammas, idag fyller denne vackre man hela 47 år! Det är ju bara att konsatera att vissa bara blir snyggare med åren. Hade jag varit vinexpert hade jag kanske jämfört honom med ett årgångsvin, men känner att tre ord räcker; han är läcker!


if you only knew what i would do for you

 

Jag vill också vara snygg på studenten. Korall är jäkligt snyggt om man är brun, men det är ju inte jag. Ett varv med bus-krämen får det nog bli nu innan läggdags. Imorrn väntar jobb och sen lite shopping, ett sista ryck för att fixa inför lillasysters stora dag på torsdag!


come into the night

I'll be a guarding star
that always shines for you

here comes the summer sun,he burns my skin, i ache again

Det kändes vemodigt att lämna och prinsen och Oslo tidigare ikväll, men när jag klev av tåget och kände doften av syrén och sommarregn som hängde i luften så var det ändå helt okay att vara hemma igen. Men jag har svårt att vänja mig vid att det är så ljust ute fortfarande, har nog blivit lite knäpp efter ett halvår med mörker och metervis med snö. Jag ska passa på att insupa så mycket sommar och sol det bara går, för man vet ju aldrig hur länge den stannar.

different city every night

Slet som ett djur på jobbet idag, i 30 graders värme och utan ac, underbart. Äcklig som bara den var man när man slutade och ville inget hellre än att åka hem och duscha, men innan jag visste ordet av satt jag i en bil påväg till Oslo. Spontant som bara den. Dock blir vistelsen kort, på tisdag och onsdag är det dags för jobb igen och på torsdag tar min fina lillasyster studenten!

Nu blir det ialla fall dusch och film i väntan på att prinsen kommer hem från jobbet.

ink


Jag vill ha bläck på min hud. Någon som vill sponsra mig?


a cry for help

Jag suger verkligen på bloggdesigner, kommer ihåg noll från webbdesignen och har lika mycket fantasi. Om någon är sugen på att ta sig an eländet så blir jag väldigt glad. Någon som känner sig manad?

.

Jag har vaknat på helt fel sida idag, så är det bara. Allt känns verkligen skit just nu.

sunkissed

Årets tredje solbränna knockade min kropp som mest. Jag har lyckats skaffa mig en permanent, vit bikiniöverdel och ett par shorts. Very hot. Kör ett varv med bus-krämen och hoppas på att tomatfärgen har dämpat sig något tills imorgon. Jag vill ju vara brun och snygg, inte blekfet och polkagrisrandig. Godnatt!

look inside you and be strong,and you'll finally see the truth. that a hero lies in you


Heja Abbe! En av de finaste och mest välskriva bloggar jag läst. Den är ärlig och rörande och får mig att både skratta och gråta. Jag beundrar den här lille killen som har fått en så tuff start på livet och såklart hans fantastiska pappa. Heja Abbepappan!

Om du inte redan har bekantat dig med Abbefamiljen så tycker jag att det är god tid att du gör det. De värmer en ända in i själen.

you owe me an IOU

För första gången på flera veckor vaknade jag upp och kände mig utvilad, en underbar känsla. Sen tittade jag ut genom fönstret och termometern visar 25 varma underbara grader i skuggan, lovely! Så nu gäller det bara att uträtta dagens sysslor, sen ska jag sätta mig ute och steka och kommer antagligen se ut som en kräfta ikväll. Snyggt.

it's gonna be LEGEN wait for it.. DARY

Nu känner jag mig jävligt tjock. Jag och Linnsan tryckte i oss en hel äppelpaj alldeles själva förut, där har vi förklaringen. Lite av den ialla fall. Nej imorgon är det banne mig jag som går ut och rör på mig. Jag som var så pepp efter vårruset, vad hände sen? Nu väntar jag bara på att how i met your mother ska ladda klart så jag får somna med ett leende på läpparna.

home sweet home

Nu har jag landat i mitt sköna gröna Högboda efter två veckors internet-avvärjning i stora Kil. Måste säga att det har varit riktigt skönt, både att vara utan internet och bo helt själv, det var längesedan. De senaste veckorna har bjudit på jobb, vårruset, grillat, eurovision, årets första solbränna, årets första glass, årets andra solbränna, en massa skratt och en försvinnande god äppelpaj. Bland annat.

Den här lilla skrutten kom och hälsade på mig och Linn förra veckan. En riktig liten buse. Prins Andreas, jag vill ha en sån här, okay?


bloglovin
RSS 2.0