det blir aldrig som man tänkt sig


Sommarens första mjukglass, njöts till fullo i väntan på bussen tillbaka till Jessheim.

Idag ålade vi oss upp ur sängen efter många om och men och tog en taxi ut till Gardermoen. Där hade vi drygt två timmar att slå ihjäl så vi hade god tid att äta frukost och strosa igenom taxfreen (det enda som inhandlades var dock bara ett monsterpaket med tuggummi). Efter att ha väntat lång om länge fick vi beskedet att vårat flyg var inställt, planet stod fortfarande kvar i Stockholm med tekniska problem. Så det var bara att ta sitt pick och pack och återvända hemåt. Det blev en dyr frukost med andra ord!

Även om det var riktigt surt att det inte blev någon Stockholmstur och kontraktskrivandet får vänta så är det ändå lite skönt att bara få vara hemma. Det var längesen jag hade en ledig dag där jag bara fick vila. Har hunnit ta en tre timmars siesta, suttit ute i solen och matat kapitel efter kapitel i Snabba Cash. Kvällen avlutar vi i soffan i sällskap av Nokas.

flip fold


Min söta pojkvän har låtit sig inspireras av Sheldon Cooper och har beställt en FlipFold som jag ska hämta ut på posten, innan jobbet. Gud så fint och snyggt vi kommer få det i vår garderob framöver, haha!

the trick is to keep breathing


Stockholm baby! [weheartit]

Förkylningen håller i sig och jag känner mig och ser ut som sju svåra år. Febrig utan feber och yr som en jag-vet-inte-vad. Det känns lite löjligt att gnälla över en liten ettrig förkylning när det finns värre saker här i världen och man just har mist många av sina landsmän i ett fruktansvärt terrordåd. Men man är sig själv närmast of course.

Men det är väl bara att bita ihop, har tre dagars jobb kvar sen på söndag tar vi flyget till Stockholm för att ordna med kontrakt och sådär, sen blir det en snabbvisit i Värmland igen och hemresa tillbaka till Jessheim på måndag. Det är ett evinnerligt farande fram och tillbaka, men om drygt 2½ vecka går flytten, så får väl räkna med att allt blir ganska intensivt fram tills dess!


my weekend

Det blev en intensiv helg med först en natt hos mamma för att sen göra en snabbvisit hos mormor och morfar innan det var dags att åka till Andreas pappa. På söndagen hann vi med en tur till Andreas mormor och morfar innan det var dags att åka hem till Andreas mamma. På måndag morgon klev vi upp långt före tuppen för att hinna med tåget till Stockholm som gick halv sju.

Väl i huvudstaden var jag på intervju och baby stack iväg på lägenhetsvisning och när vi åkte därifrån var vi ialla fall en lägenhet rikare. Om två veckor får jag också svar om jag behöver ägna hösten åt att söka ännu fler jobb eller om jag har mitt på det torra ett tag.

Så en intensiv helg utan värst mycket vila så har jag blivit golvad av en hord baciller och är toksnuvig med en ömma halsmandlar. Men det är bara att lita ihop och infinna sig på jobbet om en timme.

TGIF

Jag är så trött och jag börjar jobba om 1½ timme. Dessutom måste jag hinna packa innan dess också för efter jobbet ska jag åka hem till kära värmland. Min mamma är världens bästa som kommer hit och hämtar mig och baby ikväll, hur bortskämd känner man sig då?

plötsligt händer det!

Kul med lite positiv respons i inkorgen. Ska abslout inte ha för höga förväntningar men jag kan ju dra en lättnadens suck och känna att det inte är helt omöjligt bara man lägger ner sig lite.

details



Det är detajlerna som gör det. Rosa ränder på brallorna och chockrosa strumpor ger mig extra fart(?).

Det blev ingen tur till gymmet idag, har fortfarande sån träningsvärk i benen så jag till och med måste ta emot mig när jag ska sätta mig ner. Så det fick bli en 50 minuters rask promenad istället, tur att det ialla fall är lättare att gå!

no pain no gain

Kan säga som så att jag har en svidande träningsvärk i framsida lår idag (även en ömmande rygg och mage), men ska man va fin får man lida pin, har jag hört. Tyckte att det var nog med att gå till jobbet och gå och stå där hela dagen, plus vägen hem, så resten av dagen vilar jag mina apostlahästar i soffan med sällskap av bästa boyfriend och ännu en Harry Potter film!

Men imorgon ska jag bannemig ta mig iväg till Spenst igen, gäller att kötta på sista månaden medan jag forfarande har gymkort. För snart har jag ny bostadsort och är förmodligen arbetslös till att börja med. Det är så kul och skönt att träna, när man väl tar sig iväg..

jag blev ett måndagsbarn, hela livet blev en helg

Idag lyckades jag ta mig iväg till gymmet (hallelujah) kom hem och slängde iväg ett gäng cvn, både receptionsjobb och på café. Fick med mig mannen ut på en 45 minuters promenad när regnet valde att ta en paus. Så nu känner jag att jag faktiskt får sätta mig och kolla på senaste avsnittet av True Blood, helt utan dåligt samvete. Sen ska jag och baby avverka ännu en Harry Potter-rulle!

new day new week

Igår kom Andreas hem från Sverige med en fet påse godis och två påsar chips. Så kvällen slutade i sockerchock i sällskap med Harry Potter och den flammande bägaren. Vilket i sin tur ledde till kramper i magen och att jag var tvungen att springa upp mitt i natten för att kasta upp lite. Ännu ett tecken på att jag borde hålla mig borta från sån skit. Usch!

Inget jobbsökande blev det igår heller så får helt enkelt ta tag i det idag. En tur till Spenst får det bli också, har varit riktigt dåligt med det på senaste tiden, men idag är första gången på en vecka som jag vaknat upp utan ont i halsen. Kroppen börjar kanske äntligen att känna sig utvilad.

"the greatest treasures are those invisible to the eye but felt by the heart"


weheartit.com
Slängde ihop mandelbröd till lunch och herre jöss, nu är jag så mätt så jag står mig nog tills ikväll. Hade aldrig blivit så mätt på två vanliga limp-mackor! Nu är jag bara jäkligt kaffesugen och inget kaffe finns hemma såklart.

söndag 17e juli

Yey, idag är jag L E D I G! Första dagen på hela veckan som jag slipper gå till jobbet. Istället ska jag ägna mig åt att söka jobb och kanske städa lite också. Inga roliga sysslor direkt, men det är ju sånt som man måste göra för ingen annan gör det åt en.

Skickar iväg mannen till Sverige för en sista storhandling innan vi flyttar härifrån. Har skrivit en handlingslista och gjort pilar och strukit under att jag INTE vill veta av några light-varianter av maten (jag vill ha den feta keson och den feta kesellan)! Vilket är lite motsälgelsefullt då jag har gått och skaffat mig ett beroende för Pepsi Max, jag borde nog göra något åt det kanske.

en av mina laster

Jag har ju som nämnt tidigare en stor förkärlek till program som Du blir vad du äter, Biggest Loser och I used to be fat. Nu har jag hittat ännu ett program i min smak, Extreme Makeover; Weightloss edition. Stora kroppar, stora känslor och jäkligt amerikanskt, men jag älskar't!

Finns att streama HÄR för den som är intresserad. Och HÄR har ni "Biggest Loser-bloggen", med en massa intressanta artiklar som sporrar till en sundare och lättare livsstil!

håll tummar och tår

Vi har lagt bud på en lägenhet. Hoppas hoppas hoppas!

everywhere you go always take the weather with you


Woop Woop!Har legat ute på gräsmattan och stekt i lite drygt en timme. Handlade hem hawaian stropic förut så jag slipper se ut som ett paket bacon när jag ska till jobbet senare idag (och förhoppningsvis inte lika skrynklig som ett russin när jag är 40). Tog mig även en sväng om in på Life och köpte äkta vaniljpulver och fiberhusk, så imorgon tänkte jag baka lchf-vänligt bröd och vaniljpulvret tänkte jag pimpa mina smoothies med.


i dare you to quit

Bah! Idag är jag fortfarade sliten, det var en kamp att ta sig upp ur sängen- även om jag nu är ledig och kan sova hela dagen. Mitt huvud värker och så också min hals (förhoppningsvis bara för att jag är sliten och inte något tecken på en analkande förkylning.) Har en del att stå i idag och inser att det inte går att skjuta upp saker på framtiden så mycket längre till. Ska sörpla i mig kaffet och sen är det bara att köra igång.

i wanna do bad things with you

Här på stallkroken har det varit bakissöndag deluxe! Har bott i soffan sedan jag klev upp imorse och har där med testat alla sitt och liggställningar (förutom på huvet) för att i största möjliga mån undvika liggsår. Fått hemkörd pizza och det mest avancerade jag gjort är att öppna kylskåpet för att fylla på mitt glas med pepsi max. Har dessutom tittat på på tok för många avsnitt av True Blood (hela säsong 3). Imorgon är jag ledig och har tid att vila upp mig från bakisdagen och börja bli människa igen.

8th July 2011

Det är fredag och 8e juli redan. Tiden bara springer iväg och nu är jag verkligen inne på slutspurten här i Norge. Ska göra det bästa av den här månaden som är kvar, idag blir det väl mest bara jobb men imorgon blir det inflyttningsfest hos världens bästa Kristine och Øystein!

from a lovely monday to a sucky tuesday

Vaknade runt åtta snåret imorse och hade lovat mig själv att "om jag vaknar tidigt ska jag gå en promenad innan frukost". Jovisst vaknade jag tidigt, men självklart var jag toktäppt i näsan och ögonen kliade (inte värt att göra det värre när man ska iväg och jobba?). Så jag stängde mina ögon en stund och helt plötsligt var klockan tio. Duktigt. Blir inte mycket gjort den här dagen då jag jobbar 13-22 !

Jag undrar när jag ska lära mig att gå upp med en gång jag vaknar, det är ju faktiskt så mycket bättre. Även om det är skönt att somna om- men man blir ju på tok mycket tröttare av det!

lovely monday


Idag har jag varit ledig och lediga dagar brukar av någon anledning vara de dagar man får minst gjort. Men idag har jag ialla fall vart någolunda produktiv och inte lämnat ett alltför stort rumpavtryck i soffan!

Jag har faktiskt lyckats att ta mig iväg till gymmet för första gången på flera veckor, handlat mat, jäst i eftermiddagssolen, sökt fler jobb, varit ute på kvällspromenad och sist men inte minst premiärbakat äggmuffins.

De står nu och gräddar i ugnen och det ska bli spännande att se om de blir så goda som folk säger. Isåfall är de ju super som matlåda, då de kan ätas kalla -jag har ju som sagt ingen micro på jobbet.

söka söka jobb jobb!

Promenaden är avklarad, kaffet är inhandlat och nybryggt. Nu går det inte att skjuta upp det längre- dags att gräva ner sig i jobbannonser och söka söka söka!

pizza

Är äntligen hemma från jobbet, har noll energi sådärför beställde vi mat från Peppes pizza idag. Sund kan jag vara imorgon, för just nu har jag verkligen ingen ork!

wordpress?

Yepp. Här ser det ut som crap! Lite sugen på att byta plattform, men jag vet inte. What about wordpress?

allergi-fan!

Laddar upp inför jobbet med att ligga i soffan och sörpla kaffe, med papperstussar i näsan. Fy fan vad jag är trött på det här nu. Vill verkligen iväg och träna, men det är väl ingen vits när man inte kan andas ordentligt..

bloglovin
RSS 2.0