söndagsmys.

Kryper upp i soffan med världens bästa pojkvän och tittar på den sista Harry Potter filmen. Nu är helgen strax slut och till veckan väntar 50 timmars jobb. Men jag ska hinna ha kul också, imorgon kommer lillasyster och på onsdag ska vi se Rihanna!

livingroom


Har varit på Ikea Barkarby och krigat med resten av Stockholm. Jäkligt dumt att åka dit en söndag, strax efter löning. Fick inte handlat det jag skulle för jag hade ju full sjå att akta mig för alla andra som skulle fram. Men samtidigt ville ingen flytta sig när jag ville förbi. Är så trött på att folk ska vara så otroligt egoistiska och ingen verkar veta vad hänsyn betyder.

Hursom så känns vardagsrummet lite mysigare nu när vi fått upp gardiner. Nu saknas bara en fönsterhylla och vi är där!

if we live through this, remind me



Linn ville se lite bilder på lägenheten, so these are for you. Spexigt va! Fint ska det bli ialla fall, så småning om.

lördagsnöjet


Idag har det storhandlats och storstädats. Riktigt tråkigt men skönt när det väl är gjort. Nu blir det inte så mycket mer ansträngande än så idag. Imorgon blir det en tur till Bauhaus för att inhandla nya rollers, sandpapper och annat sköj. Det blir inte så mycket målande i helgen ändå, så lillasyster får helt enkelt stå ut med att det inte är tipp topp här.

yummie!

Vaniljkesella (naturell kesella blandat med vaniljpulver- såklart!) med äpple och kanel.

back on track.

Usch. Igår tillät jag mig själv att vara svag. Det var längesen jag släpade hem klirrande flaskor i gröna bolagetpåsar.  Valde dock bara att köpa tre stycken cider och efter att ha druckit två klunkar ur två olika var det ju bara att konstatera att det inte alls var gott. Sjukt sliskigt.

Dock blev det mer plockande i godispåsen. Men igår var jag galet sugen på plockgodis så jag bestämde mig för att jag faktiskt fick äta lite sånt. Det var inte heller gott efter en stund. Idag stålsätter jag mig igen och skippar skiten.

Sköter man sig 80-90 procent av gångerna så är det okay att vara lite vek ibland. Right.

white blank page

Lever på 3 timmars sömn idag. Både jag och prins hade otroligt svårt att somna inatt, var det fullmåne eller något annat konstigt? Ska strax göra lite nytta och sopa golvet (har fortfarande ingen dammsugare) och plocka lite, så man kan krypa upp i soffan med gott samvete sen.

frozzy pack


Finns på frozzypack.com och coolstuff.se

Tittar in för att meddela att jag lever men snart ska krypa isäng för imorgon ringer alarmet vid 04.50! Vansinningt tidigt. Ska läsa lite i senaste numret av Magazine Fitness (en av mina laster- alla dessa hälso- och träningstidningar) och inspireras lite.

Anyhow, där hittade jag något jag letat efter hur länge som helst. Den perfekta matlådan med inbyggd kylklamp. Man förvarar locket i frysen i 10h för bästa effekt och sen klarar den av att hålla maten kall i upp till 7 timmar. Skulle ju va grymt att ha en att ha mellanmålen i på jobbet så kanske man slipper suget efter den där kanelbullen på eftermiddagen (eller frossar i dillchips när man kommer hem). Knäpp sak att bli exalterad över, tänker ni nog nu.

tisdag


Startar dagen med kesella med bär och några koppar kaffe. Ska strax springa iväg till stationen. Äntligen går pendeltågen som de ska igen - jag slipper åka jakobsberg-akalla-centralen-mariatorget.

vilsen värmlänning möter vilsen smålänning


Har tillbringat några timmar i stan med den här söta fröken. Druckit en varsin balja med kaffe på Wayne's Coffee och sedan sprungit på stan i hopp om att hitta en väska och ett par skor som hon ska ha när hon ska på release fest. Dock utan någon större lycka, men motion och frisk luft på näsan fick vi ialla fall.

Himla kul när personkemin stämmer och det bara klickar sådär! Vi hade hur mycket som helst att prata om, det var nog inte tyst en sekund. Ser helt klart fram emot fler dejter och kaffemys med den här donnan!

jag blev ett måndagsbarn

Måndag, äntligen! Idag tog jag mig sovmorgon till halv tio och har sen dess suttit ihopkurad i soffan och myst med en kopp te och nyhetsmorgon i bakgrunden. Ska snart ta mig en tur in till Stockholm för att träffa Benita, har bokat av flera gånger nu av diverse anledningar men nu är det väl tredje gången gillt? :)

Ska inhandla gardiner till vardagsrummet så det blirt klart någon gång. Till helgen är jag ledig så då får vi ta fram penslar och börja med sovrummet. Sen är det bara köket kvar. Och hallen. Och badrummet. Men Rom byggdes inte på en dag säger de ju..

making plans

Då var det fredag igen och medans andra räknar ner timmarna tills helgen börjar så konstaterar jag att det är dryga två kvar tills jag börjar jobba.Men cash is king. Så istället för att sura sveper jag min smootihe, läser bloggar och bestämmer mig för att till veckan ska det införskaffas gymkort!


(..och så är det väl kanske dags att vi börjar måla sovrummet.Igår kom en elekriker och drog ny ström så nu har vi finally jordade uttag! Så dags för nästa projekt.)

lchf för kvinnor


Har gått och blivit med ny kokbok. Ska testa lite nya grejer när jag har lite mer ork. Har skickat iväg mannen på lite ärenden och senare blir det filmmys med Bridesmaids. Har ju hört att den ska va såå rolig så vi får väl se om lagom höga förväntningar. Perfekt filmväder är det ialla fall när regnet smattrar mot rutan.

ill.

Magontet och illamåendet vill inte riktigt släppa och dessutom börjar halsen göra ont. Förmodligen för att jag är trött och sliten (blev ju inte så många timmars sömn inatt). Slänger ner lite skivad ingefära i en kopp varmt vatten och hoppas helt enkelt på att det gör susen.Ska krypa ner i sängen och se på serier tills pojkvännen kommer hem.

lunch


Man äter ju med ögonen också.

dagen efter kvällen före

Hade en trevlig kväll med tjejerna igår på Anchor. Ett par glas vin, en massa rockmusik och killar med pudelfrilla och skipants. behöver jag säga mer? Det gjorde inte ens något att det regnade, stormade och att jag missade sista pendeltåget hem för jag fick istället åka med världens trevligaste taxichaufför.

Idag är det dock inte lika kul. Min mage har bestämt sig för att bli kaos igen och på fullaste allvar funderar jag än en gång på att bli nykterist. Kan man inte ens dricka två glas vin utan att må dåligt av det dagen efter då är det ingen vits, right? Nu- tvättstugan!

everywhere you go always take the weather with you

Nu är hösten här for sure! Har krigat mig hem i regnet och inte nog med att man blev nestänkt av alla bilar som körde förbi (och hellre gasade på än saktade ner när de närmade sig vattepölarna) så har det blåst motvind hela vägen hem. Kan lova att jag var arg som ett bi när jag klampade över tröskeln och bad prinsen att inte prata med mig förrän jag lugnat ner mig.

Nu är jag lugn. Men har ingen som helst lust att dra ut i rusket igen för att ta mig till afterworken. Well. Lite peppande musik, god mat och lite make- och hårinspo så kanske det blir bättre..

jag ger dig min morgon

Kryper upp i soffan med "Efter tio med Malou" i bakgrunden och lusläser hälso/träningsbloggar och smuttar på min smoothie, den är så god så vill inte att den ska ta slut. Ska försöka greja lite här hemma (ialla fall ta hand om disken!) innan det är dags att göra sig iordning och dra på möte.

Ikväll blir det afterwork med några av girlsen från jobbet. Ska hålla mig till ett glas med torrt vin. Kostomställningen har gjort under för min mage som är mycket gladare och siffrorna på vågen letar sig neråt. Det vill man ju inte sabba med en massa öl.

så var det måndag igen.

Mjukstartar veckan med ett stängningspass följt av ännu två lediga dagar. Känns helt okay faktiskt! Ska försöka få lite mer gjort då än vad vi lyckades med i helgen. På onsdag har ialla fall jag och  fina Benita stämt träff. Ska bli riktigt skoj!

3 trappor upp

Utsikten här från tredje våningen. Helt sjukt vad fort det blir mörkt om dagarna. Eller snarare hur sällan det är ljust numera. Har varit en lagom slapp söndag med inte alltför många aktiviteter. En promenad på 6,8km på dryga 65 minuter och sen en snabbsväng ner till Jakobsberg centrum där jag inhandlade mig ett par nya skor (underbart med något annat på fötterna än joggingskor) och prinsen fick sig en ny tröja och en halsduk.

 

Sitter och letar spännande lchf-recept, snöar lätt in mig på samma maträtter och då är det lätt att tröttna tillslut. Det vill man ju inte. Tips någon?


once and for all.

Igår påpekade min kära pojkvän att jag har skrivit i min blogg x-antal gånger att jag börjat mitt nya liv (och sen har det gått käpprätt åt h-vete), så nu är det väl dags att bevisa det en gång för alla? Har ju varit duktig i flera dagar nu och hållit mig borta från godis och annat crap! Nu -ut på promenad!

höstpromenad

Hur tänkte du här Karlsson? Fyra plusgrader och träningsbyxor i caprimodell, men mössa har du på huvet.


Tog oss som sagt en promenix bort till Barkarby för att gå vilse inne på Mediamarkt och sen hamnade vi även på NetonNet. Rena paradiset för min skrutt medan jag inte alls har förståelse för alla dessa plast/metallådor innehållande elektiskt jox.

Kryper upp i soffan en stund med senaste numret av Magazine Fitness och inväntar hockeyn. Jönsson är tillbaka i båset, vi får helt enkelt hoppas att han kan bli lösningen till Färjestads problem och de snart kan få till en 3 poängare.

you do talk the talk but you do not walk the walk

Ställde mig på vågen för första gången på drygt 2 månader. Den skrek och bönade att jag skulle kliva av och jag kan därmed konstatera att jag har gått upp alla de där kilona som rann av mig förra hösten. Tur att peppen och motivationen är påväg tillbaka ialla fall. Nu ska vi snart knalla bort till Barkarby. Dumt att ta bussen när man kan gå!

saturday morning

Vaknade med ett ryck för en timmesen när Andreas kom på att vi bokat tvättid klockan sju. Hejåhå, snabba ryck ner till tvättstugan bara för att få se att man inte FÅR tvätta förrän tio på helgerna. Så otroligt idiotiskt. Kul att man måste boka tid nästan en vecka i förväg och sen finns det bara 7-10 lediga för alla andra tider är alltid uppbokade. Jag vill ha en egen tvättmaskin!

Kom ialla fall upp och fick släng iordning den bästa måltiden på dagen. Sjukt hungrig och dessutom är Snow Patrol med på Nyhetsmorgon så dagen kunde ju faktiskt ha startat mycket sämre.

cause you deserve the best.


Dagens lunch. Har man alltid sån här god mat hemma så kommer man aldrig välja pizzerian runt hörnet när orken tryter. Tar inte många minuter att slänga ihop. Mycket bättre än den där pizzan och såå gott!

Skönt att man äntligen har lust med nyttig mat igen. Har dessutom cravings efter champinjoner och broccoli, inte choklad! Känns bra att börja sitt nya liv på en fredag för en gångs skull och inte de där jävla måndagarna som går åt pipsvängen med en gång.

thank god it's friday

Ledig. Långhelg. Underbart! Kan lova att det var riktigt skönt att slippa vakna utan alarmet idag. Sov tills jag vaknade av att solen sken utanför fönstret. Har varit uppe i dryga timmen och sitter nu och sörplar lite kaffe. Måste uppdatera mina spotify-listor så jag har något att lyssna på när jag ska ut och upptäcka Jakobsberg.

and then im off


Är så redo jag kan bli för att gå till jobbet. Har en rejäl huvudvärk men magen är gladare idag ialla fall. What about våra sexiga blåa tapeter här i köket då? De som ägt lägenheten innan måste ha haft dille på blått för alla rummen är blå förutom sovrummet som är gul/orange.

Well well. Då drar jag till jobbet och avverkar de sista 10 timmarna för den här veckan. Ska bli underbart skönt med en långhelg!

work in progress



Hade visst råkat spegelvända översta bilden, så nu blev det ju bilder av motsatta sidor av rummet. Men ni fattar vart jag vill komma. Tänk vad lite färg kan göra! Bevisar bara att vi har kommit en bit på väg. Även om det nu bara är en plutteliten bit.

galaxy

Fick tillslut kapitulera och inse att magontet vann över mig den här gången. Det fanns inte så mycket mer att göra än att ringa till jobbet och sjukanmäla mig. Har ett riktigt stressigt jobb så det funkar inte när magen är vrång. Så dagen får väl spenderas på sofflocket. Ska leka lite med min nya mobil också, för en sån har jag ju tydligen skaffat mig!

ge mig grusvägar och skogsstigar



Har varit uppe sen före sju idag för att hinna tvätta innan det är dags att dra till jobbet. Känns som det kommer bli en trött dag idag då jag inte var hemma förrän efter tolv inatt. Men hey, det är bara idag och imorgon (21timmar) kvar av denna arbetsveckan så jag borde ju inte gnälla.

Däremot tänker jag gnälla över min spända och uppblåsta mage, hade det inte varit för att den hade krampat så hade jag begett mig ut på en morgonpromenad i väntan på att maskinerna ska bli klara. Frisk och krispig höstluft är det ute just nu. Måste ta reda på om det finns några bra promenadståk eller så här i Jakobsberg. Har noll koll atm och hittar bara ner till centrum.

det tar sig!

Igår blev det en tur till ikea för att inhandla tv-bänk, bokhyllor, gardinstänger och dataskrivbord. Så nu börjar vardagsrummet äntligen ta form. Sen är det bara gardiner och lite småplock att pynta med som behövs. En fönsterhylla och nya golvlister står också på listan men är väl inte prio ett.

Den här veckan bjuder bara på tre arbetsdagar, dock 12-23 men det får det vara värt för jag är ledig fredag-söndag! Då ska det allt hinnas med att fixas här hemma. Vi har ju ett sovrum som bara väntar på att bli målat.

i know the heart of life is good


En sen men kick-ass grym frukost. Inviger porslin som vi fick i förlovningspresent och även födelsedagspresent av mamma och mormor. Äntligen lite fina muggar att dricka mitt älskade kaffe ur.

morning glory

Morgonens konstanterande:

  • Det finns ingen frukost hemma
  • Måste ha kaffe
  • Är konstant trött hur mycket/lite jag än sover
  • Måste börja träna
  • Kan äntligen göra smoothie- min blender är tillbaka!
  • Måste göra något med den förbannade utväxten
  • Har tusen saker som måste fixas i lägenheten, men vet inte vart jag ska börja
  • Måste köpa mig ett par nya skor, om jag inte vill gå i gympaskor hela hösten

home at last


[Source]

Är äntligen hemma efter att ha spenderat dryga 13h på jobbet. Varav 2,5 timmes personalmöte. Är trött i både kropp och knopp, ska krypa upp i soffan och mysa med min andra hälft en stund. Imorgon är jag ledig och då blir det make day - hemma pyssel och inhandling av diverse artiraljer på Ikea. Just nu ser jag mest fram emot att kura ihop mig i soffan med en kaffekopp i handen och mysa till nyhetsmorgon. Vuxet eller bara knäppt ?

october 8th

Igår kom äntligen vårt flyttlass. Så inatt har vi fått sova i vår egen säng för första gången på två månader. Har aldrig varit så lycklig över en säng förut.

Kan även meddela att jag slocknade som ett ljus när vi stängde av Sons of Anarchy för kvällen. Det är slitigt att slipa väggar, bära flyttlass upp till tredje våningen och som grädde på moset -måla vardagsrum i hela 6 timmar. Baby gjorde sista strykningen idag så nu har vi ställt in soffa och monterat soffbord.

På måndag är jag ledig så då har jag tid att plocka och dona och kanske till och med börja med sorummet, för det ska ju också målas! En tur till Ikea ska jag allt hinna med också, har fem minuter till Barkarby, farligt nära med andra ord!

home sweet home


Risig webcambild på riktigt taskiga gamla fula blåa tapeter. Men snart är de long gone!


Lever just nu livet på en luftmadrass. Vi flyttade in i den nya lägenheten i måndags och den enda möbeln vi har är en pall som vi inhandlat på ikea för att underlätta målningen. Imorgon kommer ialla fall flyttlasset, jag har nog aldrig längtat så mycket efter min egen säng, som nu! Nu ska jag återgå till det roliga, slipa väggar och spackla!

bloglovin
RSS 2.0