"may the odds ever be in your favor"


Lediga lördagen började med sovmorgon fram till nio, låg och drog oss i sängen i drygt en halvtimme. Bokade biljetter till den TIDIGA bion, så klockan 12 satt vi i en av salongerna på Filmstaden Södra för att se Hungerspelen!

Är lite splittrad och vet inte riktigt om jag tyckte att det var bra eller inte. Eller, den var bra och de hade fått med mycket. Men det kändes ändå som att de hade tagit alla viktiga delar och bara smackat ihop dem och ändå missat mycket av storyn. Det är ju ofta de små detaljerna som gör hela skillnaden. Men så är det ju när man har läst boken först, man blir alltid besviken över något och skulle de följa boken till punkt och pricka så hade det blivit en sjukt lång film som ingen vill se! Den är helt klart sevärd, men som vanligt så är det väl de som inte läst boken som uppskattar filmen mest.

på bättringsvägen

Äntligen börjar det gå åt rätt håll (minus att jag har legat inne med migränen från helvetet idag). Det är ju riktigt tröttsamt att ligga hemma och inte orka göra ett skit. Det är ju skönt att vila och ta det lugnt, men då ska det ju vara för att man väljer det själv. Right?

27 03 2012



Började dagen med en bäromelett med keso, C-vitamin och omega-3, får bunkra upp med massa vitaminer nu för jag orkar inte vara sjuk längre. Efter frukost blev det en tur till vårdcentralen för att få sjukintyg och även penicillin mot urinvägsinfektion.
Nu ska jag beta av högen med räkningar och sen blir det en tur till apotektet.

the ugly truth



Känner mig så himla skruttig. Var sjuk heela helgen i Sälen, feber och tokförkyld. Trodde jag var på bättringsvägen men fick gå hem från jobbet efter 3,5 timme idag. Not okay! Känner mig för pigg för att bara ligga i sängen eller på sofflocket, men alldeles för skräpig för att orka göra något annat. Nu ska jag ialla fall se på film och vänta på att någon från vårdcentralen ska ringa upp mig vid två-snåret.

so much to do so little time.


[weheartit]
Woho! Idag vaknade man inte förrän 06.30! Låg dock kvar i sängen fram till halv åtta, men nu är frukosten ialla fall i magen. Blir nog inte så värst mycket träning idag heller, om jag inte rotar fram hantlar och kör lite styrka här hemma i vardagsrummet. Måste packa inför Sälen, jobbar 12-22.30 idag och vi åker vid 9 imorgonbitti. Men tid är ju inget man har, det är ju något man tar sig!?

you do talk the talk but you do not walk the walk


Det blev inget gym men det blev en 45 minuters rask promenad (kissnödigaste promenaden i mannaminne-trodde inte att jag skulle hinna hem, än mindre upp för trapporna). Nyduschad och fixad, disken är diskad och jag ska strax bege mig mot pendeln, Mariatorget och Rival för ett 10 timmars-jobbpass. Idag och imorgon kvar, sedan åker jag till Sälen och andas!

your stomach shouldn't be a waste basket

För andra dagen i rad vaknar jag av mig själv vid sex och känner mig utvilad. Himla skönt ändå. Magen är dock fortfarande kaos sedan igår, den obligatoriska kaffekoppen har ersatts med en kopp rött blåbärs-te.

Jag är så himla bra på att komma på ursäkter till att inte gå till gymmet. Som idag till exempel, magen gör ont och jag känner mig rivig i halsen (vill ju inte bli sjuk lagom tills vi åker till Sälen på torsdag). Då kan man ju istället välja att gå en promenad- men utanför fönstret yr snön runt (what's up with that !?). Och skiter jag i både gym och promenad så kommer jag dras med dåligt samvete för att jag inte gjort något även fast jag var uppe tidigt. No more lame excuses.

upp som en sol och ner som en pannkaka!

Från att känna sig som riktigt kick-ass till riktigt-jävla-as-dålig kan steget vara ganska kort ibland alltså. Började ju dagen med min promenad och frukost, städade sedan hela lägenheten innan klockan slagit elva. Och som från tomma intet dök det där förbannade magontet upp. Jag visste att jag inte skulle dricka så mycket kaffe som jag gjorde imorse. Har legat i soffan hela dagen och mått illa och småätit i hopp om att det ska bli bättre. Så himla dumt, men nu börjar det äntligen ordna upp sig ialla fall. Vet dock inte om jag pallar gymmet, men en liten extra promenad kanske jag kan offra mig för. Först ska jag ialla fall laga lasagne till prinsen!

Såhär vill jag börja varje morgon


Standard frukosten. Kokta ägg, omega-3, berocca och kaffe.

Jobbhelgen är över och jag firar min lediga måndag med att vakna 06.14, läsa aftonbladet i mobilen och vänta på att sambon ska vakna. Sen kokades det ägg och när klockan slog 07.01 hade jag satt ena foten utanför porten för en 45minuters powerwalk! Trots att det snöade och vinden bet i kinderna tog jag mig runt och det kändes riktigt välförtjänt att krypa upp i soffan med en stor kopp kaffe och frukostäggen när jag kom tillbaka in.

If you're for real and not pretend then I guess you can hang with me


Lade tapetsering och mensvärk åt sidan och åkte in till Söder för hänga med min vackra Emma istället. Vi hamnade än en gång på Loui Loui, med en varsin kopp kaffe och snackade bort ett gäng med timmar. Grymt bra slut på ledigheten. Nu blir det fix med matlåda inför imorgon och sen kallar sängen om inte alltför lång stund. Känns lite sådär att klockan ringer halv fem..

f**k this shit


[weheartit]

Öhm. Jag gav upp det där med tapetseringen illa kvickt. Det där med att skära rakt är inte riktigt min grej. Det får bli att införskaffa en såndär kloss istället, för tapetkniv gick ju bara åt helvete. Hursom så har jag ändå jordens mensvärk så orkar knappt stå upp. Ännu en orsak att lägga ner. Är dessutom så vansinnigt sugen på choklad, men nu när vikten väl börjar vandra neråt igen så känns det ju himla dumt o stoppa i sig bara för att man tycker synd om sig själv. Får försöka sysselsätta mig med något annat istället.

another day in paradise

Min sista lediga dag innan jobbhelgen börjar, tillbringar jag med att gå upp redan klockan sju. Äta samma frukost som igår och bläddra igenom ett gäng bloggar. Idag står tapetsering på agendan, trodde att jag skulle hinna göra det igår, men bristen på sömn tog tillslut ut sin rätt. Men trots bara fyra timmars sömn på natten lyckades jag ändå beta av 13 av de 26 punkterna jag hade listat up på min to-do (lite väl överambitiöst och tidsoptimistiskt kanske?).

sleepless


Stekt ägg, omega-3, berocca och en stor kopp blåbärs-te med en skvätt grädde.

Klev upp ur sängen strax innan halv åtta och trots att jag bara har inkasserat dryga 4 timmars sömn så är jag inte alltför trött. Förmodligen beror det ju mycket på att det redan var ljust när jag gick upp (så jävla underbart!). Dock fick hela dagen en timmes förskjutning, hade egentligen planerat att vara på gymmet vid sju, för jag har en lång lista på saker att göra idag.

Motivationen och inspirationen gick på högvarv igårkväll och tusen tankar om vad och hur jag/vi ska göra med lägenheten och med mig själv fightades om uppmärksamhet. Inte nog med att jag inte kunde slappna av för att jag var konstant kissnödig och öm i magen (kryssar fingrarna för att det inte är någon jäkla urinvägsinfektion-har inte tid!), då ska man ha alla de där ideérna snurrandes i huvet samtidigt som man stressar upp sig och räknar timmarna tills pojkvännens alarm ringer, för då ska ju jag också gå upp!

Well, det är väl bara att sätta igång. Ju mer jag gör idag desto mer chill blir min dag imorgon. Smoothie-dejt med Daniela och sen hinka kaffe med Emma!

Plötsligt händer det


Suddig bild av sovalkoven i lägenheten vi bodde i, i höstas. Den där "kristallkronan" ska inhandlas vid nästa IKEA-besök.


Idag har det målats garderober och dörrkarmar för fulla muggar. Ingen träning har det blivit av men jag räknar med träningsvärk efter att ha klättrat upp och ner på en pall plus en himla massa knäböj. Men IMORRN ska jag träna. Och måla klart. Och köpa tapeter.

Jag tror jag behövde den där migränhelgen, för nu känner jag mig fasen så mycket piggare och framför allt motiverad. Inte bara inför att ta tag i min kost och träning utan också att bli klar med mitt andra evighetsprojekt-lägenheten. Kan inte vänta på att bli klar med hallen så jag får börja riva och måla i badrummet.

Två dagar utan godsaker och onyttigheter, imorgon är det dag TRE!

underbara tisdag


[Weheartit]

Åtta timmars sömn, check! Frukost intagen, check! Nyhetsmorgon på tvn, check! Börjar dagen med att avnjuta morgonkaffet och väntar på att solen ska dyka upp. Idag ska det målas garderober och kikas på tapeter. Min fina pojkvän överraskade mig i helgen med att ha börjat måla om hallen. Känns redan mycket fräschare, även fast det bara är halvfärdigt.

headache deluxe

Nu har jag lyst med min frånvaro igen. Det som skulle vara min jobbhelg blev en sjukhelg. Gick hem från jobbet i lördags efter någon form av migränanfall. Började med att jag såg suddigt och kunde inte fästa blickan, fick liksom ingen skärpa. Sen började jag bli yr och huvudvärken började komma smygande. Som om inte det var nog så domnade min vänstra hand bort och samma sak i en del av underläppen. Då trodde jag seriöst att jag höll på att få en stroke.

Det var bara att stämpla ut och åka hem och vila. Förmodligen var det bara stress som utlöste det hela, resten av kvällen och hela dagen igår har jag förflyttat mig mellan soffan och sängen.

Idag mår jag bättre ialla fall, peppar peppar, ska iväg och jobba vid tolv och sedan är jag ledig i tre dar igen!

KONY 2012


Lägg 30 minuter av din dag för att titta på den här filmen och sprid vidare!

what motivates you

Frukosten är i magen och träningskläderna är på. Men jag var verkligen INGEN lust att gå till gymmet. Min mage är fortfarande lite i uppror efter att vi var på bio igår och det slank ner lite onyttigheter. Så himla ovärt.

Ska kanske helt enkelt bara köra några övningar här hemma och istället  försöka ta mig iväg i eftermiddag/kväll. Man blir ju ialla fall inte fit av att sitta på rumpan och dega.

I used to be fat


Börjar morgonen med kaffe och smoothie, i sällskap av I Used to be fat, inspirerande eller vad?! Sen blir det promenad i vårvädret.

avsnitten går att streama här

seg i starten

Drog mig upp ur sängen strax före nio imorse, började dagen med att sleva i mig lite äggröra och att läsa ut sista boken i Hungerspelen-triologin (vad ska jag nu läsa?). Ligger nu i soffan , med datorn på magen och försöker samla kraft till en promenad. Nollgradigt och solsken, det är väl egentligen inget snack om saken, är bara lite seg i starten..

friday im in love


Äntligen fredag! Har sovit drygt 4 timmar per natt under hela veckan, men idag tillät jag mig att sova till halv nio. Så himla skönt! Börjat dagen med en grym frukost, i sällskap av senaste avsnittet av Biggest Loser (förövrigt grymt ledsen för att Robert fick åka hem). Resten av dagen ska gå åt till att göra ett besök på gymmet, promenad ut till Barkarby handelsplats, städa lägenheten, färga håret och tvätta.

Ikväll får vi äntligen besök från Norge. Min fina Kristine och Øystein, kommer att bli bästa helgen på länge!

bloglovin
RSS 2.0