Happy birthday to me

Firar födelsedagen med att göra första dagen på nya jobbet. Är så galet nervös så vet inte vart jag ska göra av mig själv. Hur ska detta gå?

tisdag


Tar mig en tur till Sollentuna centrum för att haffa ett par svarta jeans till jobbet och samtidigt döda lite tid fram tills baby kommer hem. Imorgon ska jag göra debut på min nya arbetsplats. På min födelsedag och allt!

Stockholm i mitt hjärta


Lökig tjej, efter att ha sprungit runt i sensommar-hettan, nere vid vattnet blåste det lika mycket som solen stekte, omöjligt att hålla koll på peruken.

I lördags bestämde vi oss för att ge oss ut på sightseeing i vår nya stad. Knallade runt i ett stekhett Stockholm i flera timmar, käkade pizza i gamla stan och dividerade om vad vi skulle göra härnäst. Andreas ville åka båt och jag ville till Gröna Lund, så vi kompromissade och tog Djugårdsfärjan ut till Grönan.

Självklart var det lördag, löningshelg, galet fint väder och massvis med folk. Minst 40 minuters kö-tid till varje åk-attraktion så det blev inget åka av. Istället molade vi i oss sockervadd, trängdes med folk en stund till och sen bestämde vi oss helt enkelt för att åka hem.

Efter att ha sprungit på stan i cirkus 6 timmar kändes det välförtjänt att få krypa upp i soffan och vila sina skavsårs prydda fötter. Det är inte lätt att vara turist ska jag få be att tala om!

what a wonderful day

Den där powernapen jag skulle ta imorse blev lite för lång för och få kallas powernap faktiskt. Men runt tio-snåret lyckades jag komma upp, började fixa med det som fixas skulle. Hittade ett spännande mail i min inkorg och kastade mig på buss och t-bana för att ta mig till söder.

Påväg hem igen gick jag lite vilse och missade ingången till t-banan och fick irra runt som en vilsen höna en sväng. Men vad fasen gör det, jag behöver förmodligen inte ens behöva tänka på att söka jobb de närmsta månaderna. Underbart.

Nu ska jag fira med att rulla egna köttbullar, husmor som jag är.

headache deluxe

Har just skickat iväg prinsen till hans första dag på nya jobbet så nu sitter jag här ensam, med endast en jäkla huvudvärk som sällskap. Funderar på om jag ska pina mig själv till att vara uppe eller om jag ska unna mig (min stackars skalle) en powernap innan det är dags att ringa alla samtal som måste göras och alla jobb som ska sökas. Ibland har man verkligen ingen lust att vara vuxen.

lillprinsen


Har haft besök av den här lille goingen idag. Han är ju bara för mysig. Han tycker att jag är lite läskig i början, men tillslut går det över. Vi har lekt titt-ut, lipat åt varanda och tillslut vågade han till och med sitta i knäet på mig. SÖT.

torsdags promenad

Dammade av joggingskorna och tog med mig mami ut på en promenad. Idag bjöds vi på en gråmulen himmel och duggregn, kändes inte sådär jättelockande att gå ut, men det var skönt när det väl var gjort. Nu kan man ju faktiskt sitta inne och jäsa en stund utan dåligt samvete.

Ska väl försöka plocka ihop mina grejer som jag spridit runt omkring mig och tvätta det som behöver tvättas, för imorgon åker vi äntligen till Stockholm!

breakfast club


Jag är duktig när det kommer till att få i sig frukost på morgonen. Då äter jag något nyttig och gott som jag står mig på länge. Allra helst och ofast någon form utav ägg. Det är på eftermiddagen/kvällen som det går helt åt pipsvängen. Det är då sockermonstret knockar mig och jag ger efter med en gång. Förmodligen eftersom jag är trött eller ätit dåligt under resten av dagen.

Men nästa gång monstret kommer och knackar på ska jag ge honom fingret, snöra på mig skorna och gå ut och gå. Eventuellt göra mig en kopp med te eller bälja i mig vatten, för det kan ju faktiskt bero på att man druckit för dåligt också.

ring ring, why don't you give me a call

Liten dude: Hej maammaa..
Jag: Huh?
Liten dude: mamma, får jag leka med Max på lördag?
Jag: Nu har du nog ringt fel..
Liten dude: VAA?! AAAAAAAAAAAHH!!-klick-

Lätt den festligaste felringningen jag fått någon gång. Stackars lillkillen fick verkligen panik och skrek i luren. Stackarn.

sugar rush

Idag fick jag ett rejält uppvaknande när badrumsvågen skrek att jag var tvungen att kliva av. Nu är det ju på tiden att man slutar vara så slö och slapp. Det är inte kul när man konstant känner sig trött, är sötsugen 24/7, känner sig uppblåst och kläderna sitter som ett korvskinn.

Det värsta (och dessutom boven i dramat) är ju såklart det förbannade sötsuget och min totala brist på diciplin och självbehärskning. Jag faller ju för minsta frestelse. Kommer inte ihåg en dag när jag sist lät bli att äta socker. Illa!

Rihanna


I november styr jag och lillasyster kosan mot Globen för att se Rihanna. Kommer bli awesome!

a gift basket


Jag och Marina är kickass-grymma på födelsedagspresenter. I 80-års present fick farmor:

- Ett doftljus (som luktar gudomligt)
- Grönt mango te
- Tekopp
- Tesil
- Chokladask
- Chokladpraliner från Kardemumma (som är så fina så man knappt vågar äta dem)
- Ett gäng trisslotter
- En krukväxt (farmor ÄLSKAR blommor)

Tycker att det är mycket roligare att ge bort sånna här presenter, mycket mer personligt.

110820


Trött as hell som vanligt. Resultatet av alldeles för lite träning och ett enormt sockerberoende skulle jag chansk på. Häller i mig en balja kaffe så jag orkar med farmors 80-års kalas. Later!

I've got the moves like Jagger

Det är inte bara och bara att vara arbetslös, har skrivit på en hög med papper som ska skickas till höger och vänster, plus att jag har lite mer att skriva. Börjar bli aningen trött på mitt namn och personnummer nu.

Utöver det så har jag gjort ett försök att väcka mina systrar, inte helt enkelt. Inte ens att hoppa i sängen eller "spela gitarr" och bräka fram några rader av Björn Rosenström hjälper. Om en timme ska vi vara hos mormor och morfar och äta mat. Det är väl bara att gå och hoppa lite mer i sängen och tjoa lite till.

scrambled


Idag lyckades man komma upp i någolunda bra tid, det har varit svårt de senaste veckorna- ialla fall de dagar jag har varit ledig eller haft sovmorgon. Den sista månaden har verkligen slitit på mig. Mycket jobb, stress över flytten och lite annat, därav har kosten inte heller varit vad den borde. Oh my, det var längesen jag var så sockerberoende som jag är nu. Nu är det dags att skärpa sig igen här!

el stockholmo

Det har varit en kaotisk vecka men nu är lägenheten städad och överlämnad till nya hyresgäster, jobbet är färdigjobbat och jag är äntligen hemma på svensk mark. Chillar hemma i värmland under veckan och på lördag är det dags att resa vidare mot vår nya bostadsort. STOCKHOLM.

Imorgon firar jag arbetslösheten med en tur till arbetsförmedlingen och sen hem till svärmor, på onsdag ska vi till ikea och kolla på nya grejer till våran alldeles egna lägenhet. Ska bli kul att få måla om och fixa och inreda precis som man vill ha den. Vill ha oktober nu!


hets non-stop!

Här är det fullt ös medvetslös som gäller! Jessheimdagarna är i full gång och hemma är vi mitt i flyttpackandet. Igår jobbade jag 12-23, what a way to make a living -var totalt väck när jag slutade. Tur att jag fick skjuts hem, annars hade jag väl säkert gått vilse. Idag väntas mer jobb men först ska jag ringa a-kassan och plocka ner ännu lite mer grejer i flyttkartongerna. Imorgon kommer käre svärfar och hämtar hela möblemanget. Sen blir det jobba, städa,jobba, städa. Tur att jag är mellan två jobb sen så jag får tid att sova och kanske till och med andas!

10 000 meter upp i luften ser jag allt så klart


I söndags lyfte flyget mot Stockholm, i tid och allt. Väl i framme i huvudstaden hoppade vi på pendeltåget för att ta oss till Solna och vårt hotell, där lärde vi oss att t-banan hade varit mycket smidigare och vi hade hamnat direkt vid solna centrum istället för att behöva gå den långa vägen från pendeln i spöregn. Upp på rummet med grejerna för att sen hoppa på t-banan igen, byta linje och sen hoppa på pendeln till Jakobsberg för att åka till mäklarn och skriva på kontrakt. Kvällen spenderade vi i hotellbaren med en öl o lite vin,  beställde hem fast and furious 5 till rummet men mannen somnade efter tio minuter. Väl spenderade 85kronor med andra ord.

Igår var vi uppe med tuppen igen och var till banken för att fixa med handpenning till lägenheten, sen gick vi en tur inne på solna centrum innan vi tog t-banan in till stan. Sprang runt en sväng, drottninggatan. Sergelstorg med mera med mera. Orkade inte turista så värst, spar det tills om två veckor, då har vi en hel vecka som vi kan strosa runt och inte göra någonting om vi så vill det.

Tokmysigt var det ialla fall, för jag hade ju sällskap av världens bästa. Nu längtar jag vansinningt mycket tills vi flyttar, ska bli spännande med något helt nytt. Ska bara se till att skaffa mig ett kickass-lokalsinne tills dess, för hey vad jag inte hänger med i kollektivtrafiken där borta!

Kan även tillägga att receptionisten var sjukt lik Anette Sundberg i Solsidan. En lite yngre variant då. Blev så full i skratt varje gång jag såg henne eller när hon öpnnade munnen. Jöss, Stackarn!

slutspurten


Idag gör vi ett nytt försök att flyga till Stockholm. Håller tummar för att det inte blir något krångel den här gången. Sover kvar en natt, går till banken och fixar imorgon och flyger sen tillbaka på eftermiddagen! Sen blir det jobb tisdag-söndag. På lördag går flyttlasset och vi åker hem till värmland måndagen där efter!

Förra söndagen stod förövrigt Jens Malmlöf från Hoffmaestro framför oss i kön till Norwegian. Det var inte bara vi som var missnöjda med ett inställt flyg tydligen. hihi

cause this is what im made of


Har ju sett att utväxten har börjat göra sig påmind men nu tror jag fasen att har växt till sig ordentligt bara under natten. Såg jag verkligen ut såhär igår? Har min hårbotten verkligen sett såhär skrikande vit ut länge? Nä, efter jobbet är det jag som går och shoppar hårfärg. Fy fasen vad man känner sig ofräsh när håret inte är färgat.

Utanför är himlen grå och hotar med regn. Lite skönt ändå, det har varit så tryckande varmt under veckan så det är väl bara skönt om det för ladda ur lite. Jag ska ju ändå stå på jobbet mellan 12-18, så under den tiden kan det lika gärna få vräka ner och så kan det bli fint sen igen.

give it to me right

Yey, nyss hemkommen från personalmöte. Här tycker vi om vårt jobb så mycket att vi är kvar till strax före tolv om natten och hinner med nöd och näppe ut innan larmet går på.

Oh my! Det slog mig nu att det var mitt sista personalmöte där, har ju vetat hela sommaren att jag ska sluta, men nu är det bara en vecka kvar. Känns både skönt och så himla sorgligt, lätt det roligaste jobbet jag haft och världens bästa kollegor. Herregud vad jag kommer sakna dem!

and so it continues

Idag har rensningen fortsatt, så nu har jag gått bärserk i badrummet och slängt en hel kasse med produkter som bara stått och samlat damm. Helt sjukt vad mycket grejer man tror att man behöver men som sen bara står och tar plats och mer eller mindre fungerar som kvalsterodlingar. Det är kanske inte så konstigt ändå att vissa människor blir samlare.

Nu har ialla fall ett litet lass med sängkläder, dvder, hemmabiosystem och lite annat plock skickats iväg mot Sverige och lilla Deje. Våran lägenhet har ju inte direkt varit ombonad från början så nu när vi plockat undan och slängt en massa börjar det se riktigt kalt och tomt ut på sina ställen.

Har pinat i mig lite mat, har noll matlust, och ska snart knalla bort till jobbet. 16-21.45 därefter blir det personalmöte. Yey!

MADNESS


Garderobsrensning fo sho! Inför en flytt (och ny årstid) är väl ett av de bästa tillfällena för att rensa garderoben? Nu har jag rensat bort allt som har legat längst ner i lådorna och inte sett dagens ljus på det senaste halvåret/året.

Jag lider av svår separationsångest och tänker hela tiden "men den kan ju vara bra att ha", "jag kan ha den att träna i" och ett gäng andra ursäkter. Men let's face it, det kommer bara ligga där och ta plats och inte bli använt och inte tar jag väl på mig en sunkig gammal t-shirt till gymmet när det finns finare träningskläder som jag känner mig snygg och bekväm i, det blir man ju motiverad av.

Dessutom så är majoriteten av alla klädtrasor inhandlade på H&M och andra budjetkejdor, använda tills de tappat färgen och sömmarna har vridit sig åt alla möjliga håll och kanter. Välanvända med andra ord och det svider inte så mycket i varken hjärtat eller plånboken.

Snart är det höst och då vill jag ha nya fina kläder och uppdatera "min stil" lite. Är så trött på leggings och långa linnen så jag tror att jag spyr. Har ju faktiskt insett att jag får plats i byxor och jeans och det är ju fasen så mycket snyggare än ett par långkalsonger som visar minsta lilla skavank. Händanefter ska jag se till att vara lite mer praktisk och kritisk när jag handlar och inte köpa något som jag vet att jag egentligen knappt kommer använda. Vuxenpoäng!

Nej vet ni vad. Nu väntar en ny årstid (ganska snart), ny bostadort och en ny garderob. Can't wait!

finns det en så finns det flera

Inkasserade endast två timmars jobb idag, fick gå hem med illamående och kräkan i halsen. Legat i dvala mest hela dagen och det är först nu jag känner att jag börjar piggna till och få ork till att göra något vettigt. Det är tryckande varmt och man blir ju svett av att endast existera och andas, men nu när det börjar svalna av lite ska jag ta mig ett ryck och röja undan i skåp och kassera allt som vi inte använder och inte behöver ha med oss i flytten.

H2O


Kanske är det dags att börja dagen med ett stort glas vatten istället för fyra koppar kaffe. Har varit snurrig i huvet och illamående i flera dagar nu. Förmodar att det svarta guldet är boven i dramat. Hinkar ialla fall i mig vatten nu tillsammans med en skål vattenmelon och mandlar som får bli min mellis.

sunny day

Nä man skulle kanske skutta ut och sätta sig i solen och steka en stund innan det är dags att dra iväg till jobbet.

1a augusti

Vips så var vi inne i agusti, dagarna och veckorna bara springer förbi. Även om det känns sorgligt att det inte är så mycket kvar av sommaren så ska det ändå bli mysgt med höst, stora bylsiga tjocktröjor, plocka fram den stora halsduken, tända värmeljus och sitta inne och se på film utan dåligt samvete.

bloglovin
RSS 2.0