a trip to oslo


Sticker in till Oslo town för att träffa världens bästa Pierre. Antar att jag kommer ångra mitt val av att klä mig endast i svart, inte det mest optimala en varm sommardag!

I feel like dancing tonight I'm gonna party like it's my civil right

Hovefestivalen i tisdags var pretty awesome måste jag säga. Superbra väder, bra band och underbart sällskap. Det är inte helt fel att sitta i eftermiddagssolen med en öl i handen, med världens bästa boyfriend, JIMMY EAT WORLD och 30 Seconds to mars!

Festivalen äger rum på Tromøy som är den stösta ön på Sørlandet. Hur fint och mysigt som helst, mitt i skärgårdsidyllen! Synd bara att jag fick världens allergichock lagom tills Linkin Park skulle avsluta kvällen och den håller fortfarande i sig. Jag tackar för att vi sov på hotell och inser att jag kanske borde gå på inomhus konserter och inte sitta på stora gräsmattor omgiven av björkar i 6-7 timmar.

festivaldags!



today i dont feel like doing anything, i just wanna lay in my bed

Spexigt. Såhär har jag tillbringat min dag. För första gången på vad som känns som en evighet, så är det fint väder och jag kan inte ens sitta upp utan att näsan ska rinna som en kran. Kul sommar!

the big big bang, the reason i'm alive

Efter en 45 minuters promenad med älskling är jag om möjligt ännu mer allergisk och snorig. Tillbringar därför resten av dagen på rygg, i sängen, med papperstussar i näsan och The Big Bang Theory-maraton på datorn.

i love you guys


[Bild från Dagbladet.no]

Konserten i fredags var helt amazing! Drygt två och en halv timme och över 20.000 i publiken - stadion kokade! När Dave körde Wheels och Times like these, all by himself trodde jag att jag hade dött och kommit till himlen. Här snackar vi en man som har karisma ialla fall.

Synd bara att Telenors ljudanläggning inte höll måttet och alla jäkla idioter som sprang och köpte en massa öl, som självklart rann rakt igenom och då var det dags att springa på toaletten istället. Det var ett jäkla spring och jag hade sån lust att sätta krokben för dem, när de hela tiden sprang i vägen för mig. Jag trodde man gick på konsert för musikupplevelsen, öl kan man väl hinka hemma? Sabotörer.

Men jag är ialla fall mer än nöjd och jag lär inte vara sen att köpa biljetter nästa gång de gästar norden.

I am a street light shining I’m a wild light blinding bright Burning off alone

Regnet öser ner men det ska inte få förstöra mitt humör idag. Den norska skatten och semesterersättningen rullade in på kontot idag och ikväll blir det Foo Fighters i Telenor Arena med världens bästa pojkvän!

Dessutom mår min mage mycket bättre, vikten peekar neråt och kläderna sitter lite lösare. Det går bra nu kompis, det går bra nu.

there goes my hero


Taggar till tusen. Imorgon smäller det! Fina recentioner i Aftonbladet, nu är förväntningarna skyhöga och jag är säker på att jag inte kommer att bli besviken.

frustration


Jag är så trött. Somnade innan halv tio men vaknade en timme senare och kunde bara inte somna om. Det kliar något så vansinnigt i både ögon och näsa så jag vet inte vart jag ska göra av mig själv. Jah är så arg och alldeles gråtfärdig, jag vill ju bara sova. Helvetes-jävla-allergi-fan!

kick-ass wednesday morning


Känner mig kind of awesome som har varit ute på en 45minuters morgonpromenad och klockan är bara sju! Hurtigt värre säger jag bara. Men om mannen ändå kliver upp vid halv sex så kan väl jag också gå upp istället för att somna om och sen vara ännu tröttare när jag väl vaknar igen. Nu blir det intag av superfrukost och sen lite jobbsökande.

im gonna marry him one day

Nyper mig i armen och tittar ner på min vänsterhand, jovisst sitter det en blank guldring på ringfingret. Förlovad, känns väldigt vuxet. Och oerhört underbart.

today's todo's

Min enda lediga helgdag och jag har en massa måsten. Först och främst MÅSTE jag söka jobb, tiden springer iväg och snart flyttar jag härifrån. Dessutom måste det städas här på Stallkroken aka svinstian. Sen  vill jag göra något roligare, förslagsvis träna (någon form av motion vill ja ha ialla fall) och kludda i mitt ritblock som jag köpte när jag var hemma förra helgen. Men just nu är min enda vän(?) platsbanken..


180611

Vaknade för en timmesedan med huvudvärk, underbar start på dagen. Är det vädret? Är det kaffeabstinens? Eller är jag bakfull (efter att ha andats in min käre pojkväns ångor efter hans löningspils med jobbet igår)? Hursom ska jag knalla till jobbet om en kvart och jag är inte det minsta taggad, inte nog med att huvudet spränger, det ösregnar ute också!

mandelbröd

Bara för att man äter lågkolhydratkost så betyder det inte att man inte kan äta bröd och inte behöver det heller ta längre tid att slänga ihop än 2½ minut!

1dl mandelmjöl (mixa 40g mandlar i en mixer)
1 ägg
25g smör
en nypa salt
ev. lite bakpulver

Mixa mandlarna och lägg dem i en skål/matlåda. Vispa ägget och smält smöret, häll över mandlarna, blanda ner lite salt och skjutsa in i micron på full effekt i 2 minuter. KLART!

salt sweet sugar

Än så länge har jag varit duktig och hållt mig till lchf-riktigt mat. Kokta ägg till frukost och kyckling grön curry med en extra skvätt grädde och grönsaker, till lunch. Sitter just nu och knaprar lite macadamianötter och sörplar kaffe. Har dessutom varit duktig och packat ner några Oopsies, så jag slipper falla för alla frestelser på jobbet. För än så länge är sötsuget som bortblåst. Awesome!

Har även vart ute och promenixat i dryga 1½ timme idag, så pigg känner jag mig nu, hade det inte varit för den där jäkla utväxten (som jag bara inte orkat färga än) så hade jag nog till och med känt mig  snygg och fräsh!

NU; promenera till jobbet- slutar 00.30, yeey!

Oopsies


Bild och recept från Lchf-recept.se

Har för sjuhundraelfte gången konstaterat att min mage inte mår bra av socker och kolisar. Så nu sitter jag än en gång med uppsvälld mage och bannar mig själv. Men nu så, nu ska jag ge lchf ett helhjärtat försök och i skrivande stund gräddas det oopsies i ugnen.

sidecut


Då var man tillbaka på norsk mark igen då. Med mig från Sverige har jag en mörkare hudton och en ny frippa- ett spontant hemmabygge som inte riktigt föll min pojkvän i smaken.  Inte heller leopardbrallorna, men det skiter jag i för de är fasen det bekvämaste jag någonsin haft på mig!

uppe och väcker tuppen



Ynka 3 timmars sömn sätter sina spår som ni kanske märker. Stora påsar under ögonen och är allmänt slö. Har ialla fall lyckats duscha och sminka mig någlunda, det tycker jag är en bra bedrift då det inte var så längsedan klockan passerade 5. Nu sörplar jag i mig sista skvätten kaffe, drar ur alla kontakter och åker till Oslo för att möta upp prins!

Adios amigos

Har hetsat runt på jobbet i hopp om (ett väldigt ynka litet hopp) att jag skulle få komma hem någolunda i tid. Fastnat i soffan och surat för att jag inte har någon anledning till att packa väskan för soliga dagar, helgen tyckts bjuda på ännu mera regn. Inser nu att klockan strax är ett och jag har 4 horas på mig att HETS-SOVA, för klockan fem ljuder det ettriga alarmet. Godnatt och godmorgon!

it can only get better


Idag har jag en riktig fuldag, känner mig ofräsh and looks like crap. Med en utväxt liknar på en begynnande flint och med en hy som snarare liknar en pepperonipizza- underbart med tanke på att min foundation tog slut för snart en veckasedan. För att spä på negativiteten lite mer så kan jag ju gnälla på att den kvava luften får det att kännas som man har ett extra,klibbigt, hudlager. Men hey, imorgon kommer lönen och jag ska hem till Sweden. Förhoppningsvis bjuder helgen på sol och shopping.

like this

Sippar i mig min andra kopp kaffe och blickar ut genom fönstret, himlen är mulen och tung idag också. Just nu undrar jag verkligen varför jag befinner mig i Norge för det verkar ju vara mycket bättre väder hemma? Ska i vart fall ta mig en promenad om inte alltför länge, tror att jag hoppar gymmet idag då jag gick egenom i stort sett alla muskelgrupper igår. Vila måste man ibland också. Har en skön träningsvärk idag ialla fall.

what are words if you really don't mean them when you say them ?

Hade bokat in mig på ett bodypump pass men eftersom jag också var den enda som hade gjort det blev passet inställt. Istället frågade instruktören om jag ville att hon skulle träna med mig nere i studion istället, sagt och gjort! Hon visade mig några ben-övningar i TRX och på bosuboll, ryggövningar med skivstång, bröst i maskin, biceps och triceps i kabelmaskin och till sist en magövning på bosuboll.

En väl spenderad timme, nu är jag rätt mör men också sjukt taggad till nästa träningspass. Kul med nya övningar och än en gång har jag insett att jag måste öva mer på bålstyrka, för just nu finns den knappt alls och jag tappar magen i varje övning. Men skam den som ger sig!

en sjyst deal?


Enligt mitt och babys kontrakt ska jag röra på mig minst 45 minuter varje dag och skrapa ihop minst 3 gympass varje vecka. Inte för mycket begärt tycker jag. Men ska jag hinna med det får det bli gym idag,imorgon och på torsdag. För på fredag ska jag åka hem till mamma!

Babys del av kontraktet säger att han ska gå ut och gå minst 45minuter varje dag, dra ner på sitt datorspelande till 2timmar i veckan och begränsa sitt coca cola intag till endast helger.

Den som failar får bjuda den andre på en weekend resa (varesig det är till London, Barcelona eller Umeå), helt okay deal?

the way to healthy lifestyle


Sitter och knåpar ihop ett kontrakt till mig och min darling, ett pappersark som ska pusha oss att röra på oss mer och äta bättre och förhoppningsvis tappa lite vikt på vägen. Målen är klara, nu ska vi bara komma på lämpliga straff utifall att någon av oss skulle fuska..

Don't Forget to Hydrate!


Glöm inte att dricka vatten när det är så varmt. Det gjorde jag igår och fy fan säger jag! På vägen hem från jobbet blev jag helt plötsligt yr och illamående, kunde knappt gå rakt och det kändes som jag var full. Trodde knappt jag skulle ta mig hem. Fick tillbringa kvällen på sovrummet, i horisontalläge. Att få njuta av sommarvärmen var ju bara att glömma. Idag fyller jag ialla fall på med vätska och drar ut på en långpromenad!

Nostalgi


Remember?

when did your heart go missing

Sommarvärmen hittade hit idag och det ordentligt! Lyckades faktisk ta mig till gymmet idag trots allt. Trettio minuter avverkade jag och det blev styrka på ben och rumpa. Mer hade jag varken lust eller ork till. Kände mig rätt dränerad på energi efter att ha stått kostant i kassan i 4 timmar. Värmen gjorde ju såklart sitt också, men nu ska vi inte gnälla!

lovely friday

Frukosten är i magen och träningsväskan är packad. Det spås bli en het sommardag idag, men jag SKA till gymmet efter jobbet, punkt!

Hovefestivalen 2011


Mr Jered Leto. Yum yum!

Øystein och Kristine har varit här idag och tillsammans har vi bokat boende och biljetter till Hovefestivalen. Den 28e juni ska jag få se Linkin Park, 30 seconds to mars och JIMMY EAT WORLD. Hur awesome? Dessutom ska jag ju på Foo Fighters den 24e. Fantastisk start på sommarn helt enkelt!

you can't achive your goals without disciplin

Sitter här och är lite sur på mig själv. Jag lovade mig själv att jag skulle gå till gymmet igår men ändå kom jag inte iväg. Förvisso var jag ju så trött så jag hade inte orkat mycket ändå. Fick mig ialla fall två promenader, så en helt förslappad soffpotatis var jag ju inte.

Idag är det röd dag och gymmet är stängt. Men jag ska bränna kalorier här hemma i form av hets-städning av lägenheten och sen LOVAR jag att jag ska ta mig ut på både en promenad OCH en löprunda.

onsdag


Morgonpigg och så jävla fräsh!

Förstår inte varför den där snooze-funktionen är så attraktiv, man blir ju bara slöare av att missbruka den såhär. Jag borde ha gått upp vid 6, när baby sprang till tåget, för då var jag ju bra mycket piggare än när jag ålade mig upp för en halvtimme sedan. Att man aldrig lär sig? Snart är det ialla fall jobb-tajm och i eftermiddag/kväll ska jag bannemig ta mig iväg till gymmet!

bloglovin
RSS 2.0