söndagsträning


Tidigare idag blev det en promenad på drygt 5km. Så himla underbart med sol, synd bara att det var nollgradigt och blåste som bara den. Var ganska rödrosig om kinderna när jag kom hem.

Klockan tre hade även min kära pojkvän pt-timme på sats, så jag beslöt mig att följa med. Så medan han plågades (?) med diverse utfallsövningar och annat skoj, hoppade jag upp på elipsmaskinen och trampade iväg 60 minuter. Kan säga att det aldrig har hänt förut, tycker att det är så himla tråkigt och konditionen är sådär, så brukar ge upp efter 10-15 min. Men inte idag, idag hade jag bestämt mig för att stå kvar hela timmen och det gick bra, fram tills de sista 8 minutrarna, de ville liksom aldrig ta slut. Men skam den som ger sig. Och vips så hade jag motionerat 9km till!

N
u har laxen landat i magen och jag ska duscha och göra mig iordning innan det är dags att åka in till jobbet för personalmöte. Sen hem för att hetssova, imorgon ringer alarmet vid 04.30 igen!

trötta dagar

Tre arbetsdagar som tyddligen tog knäcken på mig, har varit såå trött hela veckan. Har inte velat göra något annat än att sova. I fredags kom svärmor och henns gubbe på besök, så de har hjälpt oss slänga skräp, sätta upp lister i sovrummet och hyllor i vardagsrummet. Hängt på söder och käkat mat, tagit en tur till Barbarby Quality Outlet och bara mått gott.

Såklart har det ju gett utslag på vågen. Not good. Men ute skiner solen och fåglarna kvittrar, ska sörpla upp den sista skvätten med kaffe och sen blir det en långpromenad!

tisdag

Tisdag och ny arbetsvecka. Ska beta av tre arbetsdagar och sen har jag långhelg. Ska bli helt underbart. Men nu, sminka på sig ansiktet och sätta sig på pendeln till Söder!

måndagsplaner


[Weheartit
]

Firade min lediga måndag med att ligga och dra mig i sängen till halv tio. Kände att jag förtjänade det efter att ha jobbat helg och kom inte hem förrän strax före tolv igårkväll. Ska dricka upp min andra kopp med kaffe och sedan bege mig ut på en promenad. Tre minusgrader och sol, det gäller att passa på att tanka d-vitamin medan man kan. För herregud vad opepp och trött man är jämt, för solen aldrig vill visa sig.

torsdagstrött

Jobbade stängning igår och var helt förbi när jag kom hem tjugo i tolv, låg och vred och vände på mig en bra stund innan jag somnade. Hade ställt alarmet så jag skulle hinna med en promenad här på morgonen, men lyckades inte få upp ögonen mer än för att leta reda på mobilen och stänga av den ettriga ringsignalen. Nu är det strax dags att bege sig mot jobbet igen. Men imorgon är jag ledig, då blir det morgonpromenad OCH gym!

lack of discipline

Igår hade jag ont i huvudet och magen hela dagen, hade noll energi och ville inget annat än att dagen skulle ta slut så jag fick gå och lägga mig (totalt bortkastad ledig dag). Åt faktiskt en semla, har inte ätit det på flera år och det såg ju såå gott ut. Men fan heller, det var inte alls gott och dessutom fick jag ännu ondare i magen och det resulterade även i att jag har himla ont i huvudet idag också. För man kan faktiskt bli socker-bakis!

Har ätit en bra frukost idag och tittat på gårdagens avsnitt av nyhetsmorgon och kvällsöppet då det än en gång debatterades om LCHF. Jag blir bara mer och mer irriterad för vare gång, folk är så trångsynta och har så mossiga åsikter så man blir mörkrädd. Men framförallt så är de ju så dåligt pålästa, när man äter LCHF så sitter man ju inte och slevar i sig biff med ett smörpaket till. Man FÅR äta grönsaker och bär, man kan till och med äta frukt (så länge man inte vill gå ner i vikt, då det innehåller mycket socker). Det är ju inte så att man äter smör och häller i sig en massa grädde, det handlar ju om att äta så ren, naturlig och oprocesserad mat som möjligt. Och såklart skippa allt socker och stärkelse. Sen när blev det mer okay att äta mat som består av en massa kemikalier och annat skräp, än ordentlig och riktig mat?

Bara som exempel så finns det väl många som äter kött, bearnessås, någon form av potatis (och kanske lite grönsaker till) när det vaknas helgmys. Äter du den maten LCHF-style så tar du ju bort potatisen och lägger till mer grönsaker istället. Det är ju inte så att du vräker på hela tallriken med bara kött och bea. Jag bara undrar hur det helt plötsligt kan vara farligt att äta köttbiten och den där feta såsen om du ändå hade tänkt att äta den med potatis till? Man lägger ju inte till en massa extra, man byter ju bara bort mot något bättre?

Jag följer ju inte alltid detta till punkt och pricka, men det är inte för att jag är skeptisk till det utan för att jag är ganska dålig på att planera(åtminstone de dagar jag jobbar) och har lite dålig disciplin. Men när jag  väl sköter mig så mår jag hur bra som helst och kan inte fatta att jag tryckt i mig en massa annat onaturligt skräp.

bra start på dagen


April 2011, hoppas våren (och sommaren!) kommer tidigt i år med!

Vaknade vid åtta och gick upp drygt en halvtimme senare, hade en liten tyst diskussion med mig själv vare sig jag skulle ta en morgonpromenad eller bara gosa ner mig i soffan. Tre ynka minusgrader och SOL, inget snack om saken. Stillade min hunger med ett glas berocca, snörade på mig skorna och knallade iväg. Benen kändes tunga som bly, men jag tog mig runt och var hemma drygt 40 minuter senare.

Nu ligger frukosten i magen, dags för dusch och fix. Om en timme är det dags att bege sig mot jobbet och beta av veckans sista 10 timmar. På måndag och tisdag är jag ledig och det ska bli så SKÖNT!

idag kanske jag lär mig..


Tycker inte att det är riktigt okay när mensmonstret och godismonstret samarbetar. Tyckte så himla synd om mig själv igår för att jag hade sovit så dåligt och hade så ont i magen, så jag åt en bulle på jobbet och sen när jag kom hem tyckte jag att jag förtjänade lösgodis- bara choklad såklart. Då tyckte min kropp, med all rätt, att jag förtjänade att få ruskigt ont i resten av magen också. Att man aldrig lär sig. Idag ska jag fan bita ihop!

talking to the moon

Herregud vad jag har sovit dåligt inatt (såg nu att det har varit fullmåne, boven i dramat kanske?)! Somnade runt halv elva, vaknade igen strax efter två och kunde inte somna om. Gick och la mig på soffan och kikade på TV, kände mig konstant kissnödig men det var bara min blåsa som spelade mig ett spratt (får springa och köpa massa citroner och tranbärsjuice sen, orkar inte med en ev. penicillinkur)?Strax innan sex var det dags för darling att gå upp och jag kröp ner i sängen och somnade tillslut och tjugo över åtta var jag uppe igen. Hejohå, sover förmodligen tidigt och länge ikväll!


Piggnar till med en omelett med salami och brieost, ett glas berocca och en massa vatten.

Lucky me

Har haft en grymt bra dag idag. Började med gymmet, sen iväg på massage för att knåda ut alla 781 muskelknutar i min rygg. Känns helt underbart att slippa vara så himla stel (måste verkligen skärpa till mig, sträcka på mig och köra en massa bål-övningar). Resten av dagen har jag tillbringat med världens bästa Mathilda, druckit en massa kaffe och snackat om allt mellan himmel och jord. Hon är så himla fin och jag är så glad att jag fått chansen att lära känna denna underbara människa.

Ska krypa till kojs och varva ner med en bok. Imorgon har jag planer på att ha en minst lika bra dag, beta av viktiga saker som banken och gymmet ialla fall. Gnight!

Massage


Färdigtränad och nyduschad. Nu blir det en tur till Söder för massage på Saga Motion och sen vidare till Skogås för att träffa min fina Mathilda.

I wanna be where you are, tell me you're with me so far

Kickstartar onsdagen med att dra till gymmet. Var alldeles för trött och hungrig för att gå en morgonpromenad innan, men snart är frukosten i magen och råder bot på hungern. Promenaden betar jag nog av efter gymmet. Sats är prio ett, kommer inte ens ihåg när jag var där sist ?

7e februari

Idag känns ryggen bättre, mest bara som ett ömt blåmärke. Så det var nog ingen större skada skedd, peppar peppar. Har gjort en träningsplanering för resten av veckan som jag verkligen ska hålla. Jag är ju en jävel på att skjuta upp saker och ting men nu ska det bannemig bli ordning på mig. Har till och med bokat in mig på en piloxing-klass , är dock inte förrän på måndag men eftersom jag jobbar 12-22.30 den här veckan blir det svårt att tajma in med klasserna som går. Har aldrig testat piloxing, är det kul? Behöver jag vara rädd (jag är sjukt okoordinerad)?

när svordomar inte räcker till..

I onsdags ramlade jag i trappen inne på centralen och slog i höger knä och underaram. Idag, ramlade jag i trappen ner till tvättstugan och landade på ryggen. Kommentarer överflödiga, men jag ska inte jobba idag..

börja om från början

Den här veckan har jag inte varit alltför duktig, det har ätits godis och jag har inte rört på mig nåt värst heller. Igår hade vi dessutom några över på middag, vilket såklart resulterade i några glas vin och lite annat smått och gott. Det var kul så länge det varade men nu vill jag bara tillbaka på rätt köl igen, idag blir det ingen träning för alkoholen måste ju ångas ur kroppen, men maten ska jag skärpa mig med. Nu kör vi igen tycker jag.

Gavin Degraw


Haha! Bättre bild än såhär fick jag inte till. Men hade liksom inte tid och stå och fixa med kameran. Det var ju liksom inte därför jag var där.

I onsdags var alltså jag och lillasyster och Daniela och såg världens bästa Gavin Degraw på Anexet. Det är ju inte bara en underbar röst i en vacker förpackning, mannen besitter ju även en sån härlig humor och en enorm karisma. Bästa konserten jag varit på och jag vet att jag inte kommer vara sen att boka biljetter nästa gång han kommer tillbaka.

Idag fyller denna snygging 35 år, det firar vi med att lyssna på hans egen födelsedagssång som han sjöng i onsdags:


recap

Här var det dåligt uppdaterat vill jag lova. Har varken haft tid eller ork den här veckan. I måndags och tisdags var jag totalt slut efter jobbet så jag somnade himla tidigt, i onsdags kom lillasyster på besök och vi var på konsert. Torsdagen gick åt till att jobba och sen mysa med syster yster, igår drog hon och jag igång operation kök, vi rev tapeter HELA dagen och skruvade köksbord. Tidsoptimist som man är så trodde jag ju att vi skulle hinna göra fler saker, men icke..

bloglovin
RSS 2.0