Grymma soppan!


Dagens middag; kycklingsoppa. Receptet kommer HÄRIFRÅN,men jag valde att modifiera det lite och slängde i lite broccoli (hade riktigta cravings efter det), grön paprika och röd chili. Mumma!

baby i tell ya my heart is freaking out when i held ya



Blev en lång sovmorgon idag, sådana som är fullt tillåtna på söndagar. Dagen till ära drog jag öven fram min Aeropress som jag fick i julklapp på Kaffemakeriet förra året. Gott kaffe och två kokta ägg med majonäs till det, nu står jag mig en bra stund!

-
Hade ett ,vad vi kan kalla det, mentalbreakdown igår. Var helt slut efter jobbveckan, plus en del personliga grejor. Så morgonen och förmiddagen tillbringades gråtandes i fosterställning. Orkade inte göra ett skit och den enda promenaden jag fick blev den upp till ICA. Framåt eftermiddagen och kvällen ryckte jag upp mig lite. Fuskade även med att äta både lite chips och lite godis. Något min mage inte är sådär jätteglad för så nu är vi back on track igen.

ready to rumble!

Ska strax bege mig mot jobbet. Ikväll är det premiär för Henrik Fexeus -  I DITT HUVUD och med tanke på att jag har fått springa livet ur mig de senaste två kvällarna när det har varit genrep, så får jag väl räkna med att det blir något liknande ikväll. Men sen tar jag helgen och det lutar åt att det blir ett avslappnande glas vin ikväll efter jobbet. Så värd det. Ha en fantastisk fredag allihop, det siktar jag på ialla fall!

I've got another confession to make im your fool, Everyone's got their chains to break Holdin' you

Igår var ingen bra dag alls. Huvudvärken satt i hela dagen, det var tokmycket att göra på jobbet och allt bara krånglade. Och jag måste erkänna att igår åt jag några bitar choklad. Himla dumt, men jag kände att jag faktiskt förtjänade dem igår, min själ behövde det. Dock var det inte så gott som jag brukar tycka, så nu gör det ju inget att låta bli igen och jag vet att jag inte kommer vika ner mig igen.

glasögonorm


Intalar mig själv att min huvudvärk blir bättre av ett par glasögon som jag knappt använt på 4 år. (När jag nog egentligen borde skaffa mig en bettskena, eftersom jag biter ihop mina käkar- speciellt när jag sover.)Vi får väl se hur länge jag orkar ha dem på mig. Nu, off to work!

sweet tooth

Igår var jag konsant sötsugen hela dagen, visste inte var jag skulle göra av mig själv. Gnagde på ostbitar, drack en massa vatten, te med grädde i. Det var verkligen inget som bet. Det var lite som ett mantra i mitt huvud, "jag är så sugen på geisha, jag är så sugen på geshia". Men inte köpte jag mig någon chokladkaka för det. Tycker dock att det är lite konstigt att jag blev sådär efter sju dagar, borde väl ha varit andra eller tredje dagen kanske?

Idag vaknade jag med en rejälv huvudvärk och dessutom vräker snön ner här utanför, så jag ORKAR verkligen inte träna/ut och gå idag. Ska jobba 12-22.30. Tycker det får vara nog med motion för idag.

att bryta gamla vanor


Det har hänt flera gånger när jag varit trött efter jobbet att jag har knallat in på pressbyrån, påväg till pendeln, för att köpa mig en chokladbit eller två. Men inte igår nej, var inte ens sugen utan köpte en keso istället (hoppade dock över toppingen, som innehåller för mycket socker). Tycker jag var riktigt strongt gjort.

Har dessutom tappat 0,7kg sendan förra veckan (hade det inte varit för mina yoghurtfrukostar hade det kanske varit lite mer) och idag är min sjunde dag utan socker. Ger mig själv en rejäl klapp på axeln.

morgonpromenad och äggröra deluxe



Ägrröra med bacon, gräslök och vitlöksphiladelphia, grönt te och ett stort glas vatten.

Började med dagen med en morgonpromenad på drygt 45min. Tog svängen förbi Coop för att handla frukostäggen och sen slängde jag ihop en äggröra-deluxe. Så nu kan jag chilla en stund innan det är dags att göra sig iordning och dra till jobbet.

morning has broken

Åh, gissa vem som vaknade strax före sex och var relativt pigg (somnade ju ändå vid 22), men som snoozade och sen var ruskigt trött vid halv 8. Så himla onödigt. Men nu är ialla fall frukosten i magen och jag värmer mig med en kopp te. Har verkligen noll lust att promenera i snöslasket utanför, så ska nog googla fram lite träningsvideor och köra lite här hemma i vardagsrummet. Så man får nåt vettigt gjort innan jobbet.

inspiration




Har gjort en liten mapp med insprierande bilder och citat. Sånt där som man kan ta fram och kika på när motivationen tryter. För visst vill man vara lite slankare, känna sig pigg och stark - istället för en trött barbapappa i liite för trånga jeans. Hade gett mycket för en killer-kropp som Natanelle, men det är väl bara att börja jobba det.

Söderhäng


Fina Emma, när vi var på Cafe String på Bondegatan för ett par veckorsen. You gotta love Södermalm.

Efter tvätthysterin slängde jag i mig en lchf-pizza och sen var det dags att ta tåget till Mariatorget, för ett snabbt möte på jobbet. Knallade ut därifrån med lite mer motivation, möte upp min fina Emma och knallade bort till Loui Loui på Bondegatan. Sörplade te och snackade bort ett par timmar. Underbara människa, man blir så glad när man umgås med henne!

Nu sitter jag uppkrupen i soffan med en stor balja te, turkisk yoghurt och sesammacka. Det tog dryga 6 timmar innan hungern sakta med säkert började göra sig påmind, den där pizzan jag åt till lunch satt himla bra i magen alltså.

morgonstund


Här har man börjat jobba vid 7 hela helgen, så när man väl är ledig så tror man ju att man ska få sovmorgon, men tji fick man! Nä här har man ju bokat tvättid 7-10. Hurtigt. Ingen promenad innan frukost blev det heller, vaknade hungrig så det var ju ingen vits. Men lär väl hinna med en runda mellan maskinerna!

veckans träning

Inte någon värst varierad träning, men bättre än ingenting. Nästa vecka kan jag ju inte vara sämre. Punkt!

Kick-ass!

Känner mig rätt kick-ass som stod i mot mitt sötsug när jag var inne på Coop för att handla. Chokladdoppade naturgodisar och en cola zero suktade jag efter en kort stund, tills jag intalade mig själv att det var för att jag var trött och det var längesen jag åt sist. Gick därifrån med en påse nötter och ramlösa istället.

Gick hem och bytte om till mer promenadvänliga kläder och begav mig ut på en 3,5km lång promenad. Efter att ha kikat lite på ishockeyn och Gladiatorerna kan jag gå och lägga mig med gott samvete. Imorgon väntar ännu mer jobb!

40 minuter


Ge mig bar asfalt och bruna (snygga) ben!

Har insett att tid inte är något man har, det är något man tar sig. Efter att ha jobbat 6-16.30 var jag ganska så trött när jag kom hem, men jag har ju lovat mig själv att åtminstone ta en promenad varje dag. Så det var vad jag gjorde, snörade på mig joggingskorna och ut genom dörren igen, 40 raska minuter senare kunde jag, med gott samvete, sleva i mig mina lchf-våfflor och nu sitter jag här med min te-kopp. Ska ta mig en dusch och se på gårdagens avsnitt av Biggest Loser Sverige. Sen lär det inte dröja alltförlänge innan det är dags för sängen.

no more crap


Torsdagen börjar närma sig sitt slut, vilket betyder att det strax är helg och det är dags för mig att börja jobba igen. Klockan ringer 04.30, så en dejt med John Blund är nog inte helt fel. Jobbar 6-16.30 imorrn och 7-17.30 på lördag och söndag, så det blir inte mycket plats över för träning, men jag ska bannemig ta mig en promenad efter jobbet varje dag. Inte för mycket begärt (säger jag nu..).

man tager vad man haver


Sesampannerad lax med avokado och vitlöks-philadelphia.

Varför äta fiskpinnar och mos när man kan äta såhär gott?

ge mig vår och värme


Januari 2012 vs. Juli 2011. Rund i ansiktet och blek vs. färg i ansiktet och dagliga promenader.


Det hade ju inte varit helt fel med sol och vår nu, så man hade fått lite färg på de bleka kinderna under promenaden. Men det får ju gå bra med en plusgrad och isiga gator också, så länge. Det blev ialla fall hela 7,9km på 1h 18min.

do something


lyxtorsdag


Äggröra med gräslök, hallonsmoothie med kokos, omega-3 och den stora kaffebaljan.

Tillät mig själv att ta sovmorgon till åtta idag, hade så ont i huvudet när jag vaknade första gången så var rätt opepp på att kliva upp. Men nu så! Ska smälta frukosten och sen blir det en långpromenad.

gone nuts ?


Det var väl egentligen bara tur att jag inte kom tidigare.

För jag gillar ju frukost


Grekisk yoghurt med pepparkakskrydda,kokosflingor och varma hallon. Några bitar brie och kaffe med en touch av kanel.

Är uppe med tuppen även idag. Ingen morgonpromenad, men har plockat och städat lite, men det känns ju lite overkill att börja dammsuga innan klockan ens är halv åtta. Så nu intar jag lite frukost och chillar en stund. Idag kommer världens finaste mamma, lillasyster och Kenneth på besök. Även om jag önskade att lägenheten var lite mer iordning och inte såg ut som skrutt.

kvällspromenad


Har varit ute och gått med några av mina fina kollegor. Vi möttes upp vid jobbet och sedan gick vi från Mariatorget och ut till Djurgården. Sjukt mysigt, men vi konstaterade att vi nog får göra om den där promenaden lite längre fram, när det är varmare och lite ljusare ute. Smidde planer för sommaren, när det ska turistas här i Stockholm, grillkvällar och annat mys. Fint att ha något att se fram emot när det är mörkt och kallt ute. Förövrigt riktigt kul att ses utanför jobbet för en gångs skull, har verkligen världens sötaste kollegor. Har dock ont i hjärtat för att Mathilda slutar om 2 veckor!

Kan förövrigt plussa på en dryg timmes promenad på funbeat, kul att det för en gångs skull inte gapar helt tomt där.


morgonpromenad


Började dagen med att följa Andreas till bussen och sedan blev det en dryga 45 minuters promenad. Känns helt okay att ha det avverkat innan klockan är halv åtta. Nu, frukost!

måndag


we♥it

Det känns som det är fredag idag, är  totalt dagvill just nu. Jobbade i helgen, ska jobba 12-22.30 idag och sen är jag ledig tisdag-torsdag. Himla gött ska det bli!

För övrigt var det ju en trevlig överraskning att se att blogg.se's framsida är fullsmockad med tränings och hälso-inlägg. Trevligt att se något annat än alla mode- och fotobloggar hit och dit. Nu har jag lite att förkovra mig i, innan det är dags att knalla bort till tåget.

LCHF-pizza


Grymt dålig och osexig bild. Men gott var det! Med salami, champinjoner och ost. Och pizzasallad of course. Nu behöver jag nog inte äta något förrän nästa fredag!

det här händer inte..

Herrejävlar. På tal om fredan den 13e. Gissa vem som spyr lagom tills det är dags att gå till jobbet. Som dessutom inte får tag på sina kollegor för att telefonen på jobbet ligger nere. Efter att ha slussats fram och tillbaka mellan receptionen och caféet fick jag tillslut en av receptionisterna att springa över till caféet och säga att jag var sjuk.

Så himla typiskt. Haft ont i huvet sen igår kväll och mått lite illa, men nu när jag tände lampan på badrummet för att göra mig iordning så flimmrade det framför ögonen på mig och det var bara att kasta sig över toaletten. Så sjukt typsiskt, när jag ska jobba i helgen och dessutom är helgansvarig. Försöker skölja bort det dåliga samvetet med en alvedon och stänger de blå en stund.

Lady Luck


Fredagen den 13e

Vaknade av att min prins låg nere i fotändan på sängen, med täcket över axlarna och småsnarkade lite. Puttade till honom med foten, ville ju inte att han skulle komma försent till jobbet. Han blev lite grinig och jag blev sur för att han skulle hålla på att krångla så jag inte fick sova vidare. När han går ut ur sovrummet tittar jag på mobilen och blir skitsur för att klockan har ställt om sig. Kravlar upp ur sängen och frågar Andreas vad klockan är, "sex, typ?". Kollar på hans mobil. Den visar 00.18, kollar på hans andra (ja han har två) och den visar såklart också 00.18. KUL! Jag brukar alltid får putta på Andreas när han ska upp på morgonen, för han är en snoozare. Men nu hade jag väl antagligen puttat på honom för att han snarkat och då hade han fått det till att han skulle upp till jobbet. Så det var ju skönt att kunna krypa ner och sova ett gäng timmar till.

torsdagsmiddag


Fläskkotlett, smörstekta champinjoner med vitlök, senapssås och en dutt med ärtskott.


Satt inte helt fel kan jag lova. Nu ska det bakas sesambröd.

killer legs

Håhå, idag har jag varit på SATS Zenit och tränat med Benita. Hade inte bestämt mig för vad jag ville träna, så jag hakade på henne och körde hennes mördar-benpass. Kommer förmodligen inte kunna gå imorgon, men effektivt lär det va. Härdar mat ut med det upplägget så lär man ha killer legs lagom till bikinisäsongen ialla fall.

Efteråt åt vi lunch på John Chris Coffee på Drottninggatan. Förutom att tjejen i kassan hade en vädligt sur uppsyn (och inte var värst trevlig när hon öppnade munnen heller) och att min sallad med mozarella och parmaskinka var ganska fattig på just de ingredienserna (och isbergssallad är en väldigt tråkig sallad) så var det riktigt trevligt. Mätt och belåten kunde man med tunga ben ta sig mot pendeltåget, hem till lilla Jakobsberg.

onsdag hela dagen


Off to södermalm! Ha en superbra dag allihop, det ska jag ha!

frukostmani



En lördagsfrukost hemma hos mamma i kära värmland.

En söndagsfrukost, adderade några bitar brie och en ny bok.

En onsdagsfrukost hemma i Jakobsberg. Ackompanjerad av nyhetsmorgon of course.

Jag är en väldigt morgontrött människa. Men när jag väl kommer upp så är det ju så himla skönt att äta en god och mysig frukost, innan dagen drar igång. Ska snart göra mig iordning och ta mig in till stan, ska möta upp min fd. kollega Emma, vid 12 och fika/luncha nånstans på söder. Det blir en riktig Emma-dag idag, för ikväll kommer min andra kära Emma- hela vägen från Växjö. Ska bli så kul, vi har ju inte hängt på riktigt sen Oslo-tiden. Idag blir en riktigt bra dag!

10 januari


Fina Benita på Johan & Nyström, en novemberdag.


Det blev en tur till Ikea förut, som sagt. Benita behövde tallrikar och skålar. Jag skulle köpa gardiner och en besticklåda. Hittade dock inget som föll mig i smaken, men som vanligt så fick jag med mig lite annat smått och gott som inte stod på listan. Hursom fick jag träffa denna sköna bönan och på torsdag ska vi träna ihop på SATS Zenit. Då vet jag att det kommer att bli av ialla fall!

lediga tisdag

Börjar min lediga dag med mina kokta ägg och kaffekoppen, framför nyhetsmorgon. Ska snart samla krafterna och städa igenom lägenheten innan vi dör i dammallergi. Senare ska jag möta upp Benita, för en promenad bort till Ikea Barkarby!

funbeat

Igår lovade jag mig själv att jag skulle ta mig en morgonpromenad innan jobbet. "Den här veckan ska jag ta tag i mitt liv igen." Tjii fick jag, har sovit sjukt dåligt och vaknat var och varannan timme. Så, jag orkade verkligen inte ta mig ur sägen. Dock är jag ledig tisdag-onsdag, då ska jag allt hinna träna!

Har även insett att jag inte använt min funbeat sedan i juli, det känns ju rätt tragiskt.

En helg i Värmland


Såg på New year's eve igår med Marina. Riktigt mysig film, mycket bättre än Valentines day. Och sen har vi ju Bon Jovi, Efron och Kutcher i samma film. Oh my!

Har varit hemma i de värmländska skogarna, hos mamma, sen i torsdagskväll så nu har jag hunnit andas och stressa av. Har umgåtts med min underbara familj, firat lillebror som fyllt år, suttit uppkrupen med näsan i en bok, varit på bio och bara myst. Så nu känns det helt okay att åka tillbaka till Stockholm igen, saknar min skrutt där hemma så mycket nu så usch!

less.

Är så trött på mig själv. Orkar inte ens se mig själv i spegeln. Blek, glåmig, trött, sliten och så alla dubbelhakorna. Och då har jag inte ens kollat mig i helkroppsspegeln. Skäms, bara skämt. Och inte har jag någon ork att göra nåt åt det. Suck.

Eller ja, färga håret och smörja in mig med lite bus-kräm. Men det hjälper ju inte mot alla valkar som bara växer fram här och där. Känner mig verkligen som ett hopplöst fall just nu.

01 01 2012

Har tillbringat årets första dag inne, mest i horisontalt läge. Inte bakis men något så fruktansvärt förbannat astrött. Men hade himla kul igår så det får det väl helt klart vara värt.

Vi var hemma hos Andreas kollega, med fru och lille son. Det bjöds på 3 rätters, wii-spelande, sjukt mycket skratt och sen champagne och fyrverkerier såklart. Tyvärr var det en herre som var alldeles för överförfriskad och inte hade någon direkt koll på det här med raketer. Tre stycken gick efter backen och in bland folk och hus, det är ett under att ingen blev träffad.

Tog sedan nattbussen hem vid ett och det kändes helt okay att gå och lägga sig vid två.

bloglovin
RSS 2.0